Karşıyaka'da yangın hızla büyüyor: Karşıyaka Belediyesinden acil yardım talebi

İzmir ve Manisa'da meydana gelen orman yangınlarına havadan ve karadan yoğun müdahaleler sürüyor. İzmir'in Yamanlar Karatepe mevkiinde dün akşam saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı.

Karşıyaka'da yangın hızla büyüyor: Karşıyaka Belediyesinden acil yardım talebi
Yayınlanma:

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 dozer ve yer ekipleriyle yangına müdahale edilmesine rağmen, sabaha kadar süren mücadelede alevler kontrol altına alınamadı.

Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçeleri sınırlarında süren yangın, özellikle rüzgarın hızının saatte 80 kilometreyi bulduğu gündüz saatlerinde daha da şiddetlendi. Bu nedenle hava araçları bir süre yangına müdahale edemedi. Yangın, kara ekiplerinin tüm çabalarına rağmen, büyük ölçüde makilik olan alanlara ve yerleşim yerlerine sıçradı. Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı Mahalleleri ile Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'nde bazı evler tahliye edilirken, bölgedeki bir hayvan barınağı da boşaltıldı. Örnekköy Sanayi Sitesi’ne kadar ulaşan alevler, geri dönüşüm fabrikaları, mermer, kablo, ahşap işletmeleri ve mobilya atölyelerini de etkiledi.

Öğleden sonra rüzgarın hafiflemesiyle hava araçları yeniden devreye girdi ve helikopterler ile uçaklar yoğun olarak alevlerin üzerine su bırakarak yangını kontrol altına almaya çalıştı. Ancak yangın nedeniyle şehrin birçok noktasında yoğun duman görülmeye devam etti. Ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki bazı evler ve araçlar yangından zarar gördü.

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının enerjisinin büyük ölçüde azaldığını ve riskin düştüğünü belirtti. "Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir." diyen Elban, yangından etkilenen vatandaşların güvenliğinin sağlandığını ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN ACİL YARDIM TALEBİ

Karşıyaka Belediyesi, yangına müdahale için su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları destek olmaya çağırırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyenin tüm birimlerinin yangınları kontrol altına almak için var güçleriyle çalıştığını belirtti. Tugay, yangının kontrol altına alınmasının ardından vatandaşların kayıplarını en kısa sürede onarmak için gerekli adımların atılacağını sözlerine ekledi.

Yangın nedeniyle Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangından etkilenen 30 civarındaki iş yerinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, bu zorlu süreçte dayanışmanın ve dikkatli olmanın önemini vurgularken, yangınla mücadele eden tüm ekiplere teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.