Kartal gitti kavga bitti

Demir Grup Sivasspor’a 4-0 yenilerek haftayı hayal kırıklığı ile kapatırken maçın ardından açıklamaları yüzünden sarı lacivertli yönetim teknik direktör İsmail Kartal’ın görevine son verdi.

Kartal gitti kavga bitti
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda konuk olduğu Demir Grup Sivasspor’a 4-0 yenilerek haftayı hayal kırıklığı ile kapatırken maçın ardından açıklamaları yüzünden sarı lacivertli yönetim teknik direktör İsmail Kartal’ın görevine son verdi.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında MKE Ankaragücü deplasmanda son haftaların formda takımı Demir Grup Sivasspor’a konuk oldu. İlk yarıyı 2-0 yenik kapatan sarı lacivertliler rakibinin ikinci yarıdaki etkili ataklarını karşı koyamayınca bu devre de yediği 2 golle sahadan 4-0 gibi farklı bir skorla ayrıldı. Yiğidolar, bu sonuçla galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Teknik direktör Hakan Keleş ise takımının başında çıktığı 5. maçta 4. galibiyetini aldı. Ankaragücü ise son üç haftada sahadan sadece 1 beraberlikle 1 puanla ayrılmış oldu. Bu maçın ardından sarı lacivertlilerde teknik direktör İsmail Kartal’ın görevine son verildi.

İLK YARIDA 2 GOL

Ligin 16’ncı haftasının önemli maçında haftaya 20 puanla haftaya 9’uncu sırada giren MKE Ankaragücü 21 puanla hemen üstünde yer alan Demir Grup Sivasspor maçına iki takımda kontrollü bir oyunla başladı. İlk yarıda başa başa geçen mücadelenin son anlarından denge bir anda değişti. 4 Eylül Stadyumu'ndaki karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip, arka arkaya kaçırdığı pozisyonların ardından 42'nci dakikada penaltı kazanarak öne geçme fırsatı yakaladı.

İKİ DAKİKADA İKİ GOL

Bu dakikada Ankaragücü ceza sahası içinde Muhammet Demir'in Alihan Kubalas'ın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonun ardından hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını ve 43'te topun başına geçen Robinho kaleci Altay Bayındır’ı ve topu ayrı ayrı köşelere göndererek Sivasspor'u 1-0 öne geçiren golü attı. Bu golden hemen 2 dakika sonra Ankaragücü kalecisi Altay Bayındır’ın hatalı pasında topla buluşan Hakan Arslan’ın ortasında Emre Kılınç'ın kafa pasıyla topla buluşan Muhammet Demir, skoru 2-0'a getirdi bu skor aynı zamanda ilk yarını da sonucu oldu.

ETKİSİZ ANKARAGÜCÜ

İkinci yarıya da ev sahibi Demir Grup Sivasspor iyi başladı. Ankaragücü kalesinde sık sık pozisyona giren ve gol arayan ev sahibi bu isteğini iki golle taçlandırdı. Bu yarıda da etkili oyununu sürdüren Yiğidolar, 64'te Emre Kılınç'ın kaleci Altay Bayındır’ın üzerinden aşırtma vuruşu ile farkı 3'e çıkarıp durumu 3-0’a getirdi. Maçta gol perdesini Robinho kapattı. Maçın 77'nci dakikasın Ankaragücü kalecisi Altay Bayındır’dan dönen topu önünde bulan Robinho takımının dördüncü kendisinin ikinci golünü atarak durumu 4-0’a getirince bu skor aynı maçın da sonucu oldu.

RAKİP GÖZTEPE

Sivasspor, bu sonuçla ligde üst üste 3'üncü maçını kazanırken yenilmezlik serisini de 6 maça yükselterek puanını 24 yaptı. Eski Ankaragücü futbolcusu yeni teknik direktör Hakan Keleş ise takımının başında çıktığı 5. maçta 4. galibiyetini alarak yenilmezlik unvanını korudu. 21 puanda kalan Ankaragücü, ligde çıktığı üst üste 5. maçta da galibiyet yüzü göremedi. Ankaragücü ilk yarının son haftasında Cumartesi günü saat 13.30’da evinde Göztepe ile karşı karşıya gelirken, Demir Grup Sivasspor ise Pazar akşamı saat 19.00’da son şampiyon Galatasaray’ın konuğu olacak.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.