Kavurucu sıcaklar devam edecek mi? | Bazı bölgelerde sağanak ihtimali!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini açıkladı.

Kavurucu sıcaklar devam edecek mi? | Bazı bölgelerde sağanak ihtimali!
Yayınlanma:

Yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması beklenirken, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

SAĞANAK YAĞIŞLAR VE ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Burdur ve Niğde çevreleri ile Kayseri, Sivas'ın doğusu ve Malatya'nın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Bölgesel Hava Durumu ve Tahminler

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Edirne 35°C, İstanbul 32°C, Kırklareli 33°C, Kocaeli 31°C.

  • Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Afyonkarahisar 33°C, Denizli 40°C, İzmir 34°C, Manisa 38°C.

  • Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, Burdur ve Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Adana 34°C, Antalya 30°C, Hatay 31°C, Isparta 35°C.

  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Niğde çevreleri ile Kayseri ve Sivas'ın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ankara 31°C, Çankırı 33°C, Eskişehir 32°C, Konya 33°C.

  • Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bolu 29°C, Düzce 31°C, Sinop 28°C, Zonguldak 27°C.

  • Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Amasya 35°C, Artvin 27°C, Samsun 28°C, Trabzon 26°C.

  • Doğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu, doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Malatya'nın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Erzurum 28°C, Kars 27°C, Malatya 37°C, Van 27°C.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Diyarbakır 40°C, Gaziantep 36°C, Siirt 38°C, Şanlıurfa 40°C.

Denizlerde Hava Durumu

Denizlerde fırtına beklenmiyor. Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz ve Van Gölü'nde rüzgar ve dalga durumları genel olarak hafif ve orta kuvvette olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu dönemde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sıcak havalarda güneş çarpması riskine karşı gerekli önlemlerin alınması ve yağışlı bölgelerde ani su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.