Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı: "Meral Akşener'e ilk sorum bu olacak..."

Uzun bir sürenin ardından ilk kez Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Adem Yavuz Irgatoğlu'na demeç veren Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün de KRT TV'de soruları yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı: "Meral Akşener'e ilk sorum bu olacak..."
Yayınlanma:

Kılıçdaroğlu, çok tartışılan 2023 cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, kendisine o dönem aday ol diyenlerin şu an aday olduğu için eleştirdiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: "'Aday olacaksın', 'Mutlaka aday olmalı' diyorlardı. Daha önce de iki kez cumhurbaşkanlığı seçimi oldu ve ben aday olmadım. Kimse de o dönem sen aday ol demedi. Bizim partide dayatma olmaz. Altılı masada da bunlar konuşuldu. Biz orada kararları oy birliği ile alıyorduk. Başlangıçta hiç adaylık konuşmadık. Bu bana söylendi. 'Adaylığınızı şimdiden açıklayalım' dediler. 'Hayır' dedim. Karşı taraf seçimde hiçbir şey yapmadı ama hep biz suçlandık? Benim adaylığımı parti, MYK, PM istedi. Olduk. Bireysel Özgür bey demek doğru değil. Biz MYK toplantısı yapıyoruz. O dönem yayınlanan bütün anketlere bakın."

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkmasına ilişkin olarak da Kılıçdaroğlu, "Bir gün uygun ortam olur ilk sorum bu olacak. O kadar zor koşullarda mücadele verdik ki. Yorum yapıyorsan o günün atmosferine bakacaksın. Bir akıl tutulması var. Benim bildiğim gazetecilik böyle değil. Araştırır, bakar. Hiçbir ayrıntıya girilmeden, doğrudan doğruya Kılıçdaroğlu'na nasıl saldırırız, nasıl eleştiririz. O günkü anketlerde ben önde çıkıyorum, bugünkü anketlerde başkası önde çıkıyor. E o gün neden söylemediniz?" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP'deki değişim sürecine de değinerek, "Partideki en büyük değişimi yapan lider benim. Bugüne kadar siyasi partilerin unuttuğu birçok insanla ben yan yana geldim. Çöp toplayıcılarıyla, apartman görevlileri ile, ev temizliğine giden kadınların yanında kim vardı? Biz halkçılaştık. Toplumun her kesimi ile bağlantı kurduk. Erdoğan 'Ey Kılıçdaroğlu siz Sivas'ın ötesine geçemezsiniz' diyordu. Geçtik. İlahiyatçılarla, polislerle bir araya geldim. Bunları yaparken siz neredeydiniz? Hayatı boyunca CHP'ye oy vermemiş toplumun saygın kesimlerinden insanlar var. 250'ye yakın toplantı yaptım onlarla. O kadar yanlış bir algı vardı ki CHP ile ilgili. CHP sağcılaşmadı, halkçılaştı. Biz toplumun yoksul kesimlerine gitmezsek ve sorunlarını nasıl çözeceğimizi anlatmazsak sizin iktidar olma şansınız yoktur zaten." dedi.

SİNAN OĞAN İÇİN BİR EKONOMİK KRİZ OLURDU

Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan ardından ikinci turda Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan’ın “Eğer Kemal Kılıçdaroğlu kazansaydı ekonomi krize girerdi” sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu “Evet Sinan Oğan için bir ekonomik kriz olurdu!” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu kısa süre önce, anadolugazete.com.tr Sorumlu Yazı işleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu'nun sokak hayvanları kanun tasarısı sorusuna yanıt vermiş ve hükümetin tasarısına tepki göstermişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.