Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Suçu ve suçluyu övme" suçundan iddianame hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zincirleme şekilde "suçu ve suçluyu övme" suçundan iddianame hazırladı.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Suçu ve suçluyu övme" suçundan iddianame hazırlandı
Yayınlanma:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame, 27. Dönem milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun 5 Şubat 2020 tarihinde verdikleri şikayet dilekçesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında düzenlendi.

İddianamede, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "PKK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanarak 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş'ı övdüğü iddiaları yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun 21 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü'nde yaptığı bir söyleşide, "YPG bizim için terör örgütü değildir. YPG, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur." ifadelerini kullanarak YPG'yi bağımsızlık ve özgürlük savaşçıları olarak nitelendirdiği dile getirildi.

Yıldız, Yönter ve Aksu'nun şikayet dilekçelerinde, Kılıçdaroğlu'nun 2016-2019 yılları arasında yaptığı sosyal medya paylaşımları ve konuşmalarında FETÖ ve PKK terör örgütleri mensuplarını övdüğü iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise savunma dilekçesinde, müvekkilinin beyanlarının kişisel görüş çerçevesinde yapılan siyasi değerlendirmeler olduğunu belirterek, bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep etti.

Ancak iddianamede, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının kamu düzenini bozma potansiyeli taşıdığı ve toplumun dirlik ve düzeni açısından açık, yakın ve somut bir tehlike oluşturduğu belirtilerek, "zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme" suçundan cezalandırılması istendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.