Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının bilirkişi raporu açıklandı

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir, İstanbul Beykoz'da 9 Temmuz'da meydana gelen kazada 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne sebebiyet verdi. Kaza ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, Fatıma Zehra Kınık Demir'in tamamen kusurlu olduğu ifade edildi.

Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının bilirkişi raporu açıklandı
Yayınlanma:

Kazanın meydana geldiği 9 Temmuz günü, Kavacık Mahallesi FSM Caddesi'nde Fatıma Zehra Kınık Demir yönetimindeki araç, Baki Sokağı'ndan caddeye çıkarken Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosiklete çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk ve arkasındaki Batın Barlasçeki yaralanırken, kaldırımda yürüyen E.Ü. ve M.K. de savrulan motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak Batın Barlasçeki yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından Fatıma Zehra Kınık Demir ifadesinde kusuru olmadığını belirtse de, trafik kaza tespit tutanağı, görüntü inceleme tutanağı, ölü muayene tutanağı ve müştekilerin şikayetleri doğrultusunda hazırlanan bilirkişi raporunda, Kınık Demir’in yüzde 100 kusurlu olduğu belirtildi. Rapora göre, Fatıma Zehra Kınık Demir, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 57/1-A maddesini ihlal ederek kazaya sebebiyet verdi.

Hazırlanan iddianamede, Fatıma Zehra Kınık Demir'in "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanması istendi. Olayla ilgili ilk duruşma 30 Ekim'de yapılacak.

Kazanın ardından gözaltına alınan iki sürücü, emniyetteki işlemlerinin ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılıkta verdikleri ifadeler sonrası yüzde 50 kusurlu bulunmaları nedeniyle adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildiler. Mahkeme, iki sürücüyü yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza atma şartıyla serbest bıraktı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dosyayla ilgili henüz bir bilgisinin olmadığını belirterek, "Hatalı bir işlem varsa da bu itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.