Keşkek tarifi! MasterChef usulü Keşkek nasıl yapılır? Keşkek malzemeleri nelerdir? Keşkek nasıl yapılır?
Türkiye\'nin sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye\'nin son bölümünde yarışmacılar Keşkek yaptı. Peki Keşkek nasıl yapılır? Keşkek Tarifi! MasterChef usulü Keşkek nasıl yapılır? Keşkek malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
MasterChef usulü Keşkek nasıl yapılır? İşte detaylar...
KEŞKEK MALZEMELERİ
- 2 su bardağı buğday (aşurelik)
- 500 gram kemikli tavuk (veya kuzu eti)
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su (haşlama için)
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı (üzerine gezdirmek için)
- Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
KEŞKEK YAPILIŞI
Buğdayın Hazırlanması:
- Buğdayı bir gece önceden suda bekletin.
- Ertesi gün suyunu süzüp bol suyla yıkayın.
- Etin Haşlanması:
- Kemikli tavuk veya kuzu etini bir tencerede haşlayın. Üzerine doğranmış soğanı ekleyin.
- Haşlama sırasında oluşan köpükleri alarak, etleri iyice pişirin.
- Pişen eti tencereden çıkarın, kemiklerinden ayırın ve didikleyin.
- Buğdayı büyük bir tencereye alın ve üzerine haşladığınız etin suyunu ekleyin.
- Kısık ateşte buğdaylar iyice yumuşayıp ezilene kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Bu işlem sırasında su azaldıkça azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Buğday iyice yumuşayınca, didiklediğiniz eti tencereye ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin, iyice karıştırarak buğday ve etin iyice özdeşleşmesini sağlayın.
- Bir tavada tereyağını eritin ve isteğe bağlı olarak içine salça ekleyin.
- Tereyağı veya salçalı tereyağını keşkek yemeğinin üzerine gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak kırmızı toz biber serpebilirsiniz.
Ve Keşkek servise hazır. Afiyet olsun.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.