Kırıkkalelileri buluşturan iftar

Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği iftar yemeği Ankara’da yaşayan Kırıkkalelileri bir araya getirdi. Geceye çok sayıda siyasetçi ve davetli katılarak hasret giderdiler.

Kırıkkalelileri buluşturan iftar
Yayınlanma:
Güncelleme:

GÜLAY ERTUNÇ

ÖZEL HABER

Ankara’da yaşayan çok sayıda Kırıkkaleli başta olmak üzere siyaset ve iş dünyasından yoğun katılımın olduğu iftar yemeği ilahı ve semazen gösterileri ile başladı. Etimesgut Optimum Düğün Salonu’ndaki iftar programı geceye katılan siyasi parti temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti. Dernek Başkanı Abdullah Polat misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıktığı gecede önemli konuklara teşekkür plaketi verildi. İftar programında hatıra fotoğrafı da çekildi.

kirikkaleliler2.jpg

PROGRAMA SEÇKİN DAVETLİLER KATILDI

İftar programına Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Ak Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, Şehit ve Gazi Sincan ve Etimesgut temsilcisi TC Gazi Alparslan Hüyük, her biri birbirinden değerli STK başkanları, MHP Etimesgut İlçe Başkanı Mustafa Ulusoy, Çankırı Başsavcı Vekili Çetin Güzel’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

kirikkaleliler3.jpg

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Dernek başkanı Abdullah Polat misafirlerini selamlayarak yaptığı konuşmada “Kırıkkaliler derneği 1999 yılında genel merkezi Etimesgut’ta olmak üzere Türkiye’nin tüm alanlarında faaliyet eden bir tüzüğe sahip olup kuruluşundan beri hızla devam etmektedir. Buradaki tek amacımız bu tür faaliyetlerle Kırıkkaleliler olarak birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye nasıl çıkartırız birlik ve beraberlik için hangi platformlarda nasıl programlar yapabilirizin cevabını arakmak olmuştur.  Allah’a şükürler olsun son yıllarda Kırıkkaleliler olarak birlik ve beraberlik açısından çok önemli ivme kazandığımızı düşünüyoruz. Geçen sene Kırıkkaleliler olarak ilk defa Atatürk Kültür Merkezi’nde Kırıkkale Tanıtım Günleri düzenledik. Öncesinde Kırıkkale’nin neyi var diye kafasında soru işareti olan hemşerilerimize Kırıkkale’nin aslında birçok değere sahip olduğunu orada gösterdik. Nasip olursa bu senede aynı şekilde ikincisini federasyonumuzun ve vakfımızın katkılarıyla tekrar yapacağız. Sözlerime son verirken bütün STK temsilcilerini selamlıyorum ve birlik beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” dedi.

kirikkaleliler9.jpg

ALLAH BİRLİĞİMİZİ HİÇBİR ZAMAN BOZMASIN

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de bir konuşmasında şunları söyledi, “Herkesi selamlıyorum. Bu ramazan ayında edilecek duaların bu İslam coğrafyasındaki doğu Türkistan’dan, Filistin’e, Kafkaslardan, Suriye’ye, Gazze’ye, Irak’a nerede mazlum bir kardeşimiz varsa nerede kan nerede gözyaşı varsa onlarında kurtuluşuna vesile kılsın. Tabi ülkemizde çok zor günlerden geçiyor. Bu hain ve katil PKK terör örgütü canımızı yakmaya devam ediyor. Şehitlerimiz var rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Devletin verdiği bu mücadelenin yanındayız. Bu iftar sofraları hepimizin bir olması için bir vesiledir, Allah birliğimizi bozmasın”  dedi.

kirikkaleliler7.jpg

BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

AK Parti Kırıkkkale Milletvekili Mehmet Demir  konuşmasında, “Değerli hemşerilerim helikopter kazasında hayatlarını kaybeden çok değerli komutanlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Bugün bu iftar vesilesiyle bizi bir araya getiren çok değerli dernek başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyor, Allah ramazanınızı kabul eylesin diyorum ve hepinize saygılar diliyorum” dedi. Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç Mehmet Demir’e katılımlarından dolayı bir plaket takdim etti.

kirikkaleliler8.jpg

EN FAZLA ŞEHİT VEREN İLLERDEN BİRİ KIRIKKALE

Mehmet Demir’in ardından kürsüye gelen bir başka AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’da konuşmasında, “Kırıkkale nüfusuna oranla en fazla şehit veren illerin başında geliyor. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Eğer burada huzur ve barış içerisinde iftarımızı açıyorsak bu şehitlerimiz sayesindedir. Ramazanımız mübarek olsu, bu toplantıyı düzenleyen dernek başkanı Abdullah Polat’a teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Kırıkkaleliler Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Ramazan Can’a geceye katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

kirikkaleliler6.jpg

RAMAZANINIZ MÜBAREK OLSUN

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’de konuşmasında bütün konukları selamladıktan sonra helikopter kazasında ölen şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı ve sabır dileyip Türk milletinin Ramazan ayı mübarek olsun dedi. Daha sonra kürsüye Dernek Başkanı Abdullah Polat, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e plaket takdim etti. Plaketi alırken kısa bir konuşma yapan Başkan Enver Demirel; Abdullah bey gerçekten yönetimiyle birlikte göreve geldiği günden itibaren çok güzel hizmetlere vesile oluyorlar. Değerli hemşerilerim bu ekibi boş bırakmayın, bunlara desteklerinizi sürdürünüz hep yanlarında olun, olunuz ki bu çalışmalara devam etsinler. Yoksa şevkleri ve heyecanlarını yitirirler. O yüzden ben kendilerini kutluyorum” dedi.

kirikkaleliler5.jpg

BİRLİK VE BERABERLİĞE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi de konuşmasında, “Bu tür hemşeri derneklerinin düzenlediği yemekler özellikle sıla-i rahim hasreti çeken hemşerilerimiz için sıla-i rahimin adresindeki tescili gibi bir şey, bu yüzden çok önemli. Özellikle ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Büyük Türk milletinin başı sağ olsun. Demek oluyor ki, içerde ve dışarıda her türlü sorunlarla cebelleşen bir milletiz. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İnşallah ramazan ayının bu kutsiyetini de kapsayan iftar yemekleri birlik ve beraberliğimizi daim eder. Kırıkkaleliler vatanı ve bayrağı için her türlü fedakarlığı yapmış ciddi anlamda vatanseverlerin oluşturduğu bir ilimizdir. Tamda Orta Anadolu’nun ortasında Türkiye’nin tabiri caizse birlik ve beraberlik mozaiğidir. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum ve Cenabı Allah ramazan ayımızı hayırlı ve mübarek etsin” dedi.

 

KENDİSİ ENİŞTEMİZ OLUR

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya da, “Çok saygıdeğer BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir başta olmak üzere bütün misafirlerimizi selamlıyor ve en derin saygılarımı sunuyorum. Etimesgut sınırları içerisinde bulunuyoruz hem kendisi eniştemiz, hem de duayenimiz olan Etimesgut’u yeniden inşa eden Enver Demirel beyefendiye hoş geldiniz diyorum. Bu ve bunun gibi güzel günlerde buluşmak dileğiyle, ramazan ayımız hayırlara vesile olur inşallah. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu ayın hepimize Kırıkkalelilere, ülkemize, milletimize bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyip, vatan sağolsun” dedi. İftar yemeğine katılan misafirler daha sonra kürsüye gelerek hatıra fotoğrafı çektirip bu anlamlı geceden ayrıldılar.

whatsapp-image-2017-06-05-at-12.42.37.jpeg

İftar programında, İş adamı Cemil Akbulut'a katkılarından dolayı bir şilt verildi. Akbulut, şiltini Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut'un elinden alı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.