‘Kıskaç-19’ operasyonlarında 72 şüpheli yakalandı

çişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, son 4 günde Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-19" operasyonları düzenlendi.

‘Kıskaç-19’ operasyonlarında 72 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

Bu operasyonlar kapsamında Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya ve Uşak illerinde çalışmalar gerçekleştirildi. Operasyonların sonucunda toplamda 72 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Yakalanan şüphelilerin FETÖ'nün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları ve örgüt içerisindeki sorumlu kişilerle irtibat halinde oldukları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin ifade ve teşhislerinde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtları bulunduğu belirlendi.

Operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği ifade edildi. Bu operasyonlarla FETÖ'ye yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.