Kocaeli'de bir fabrikada işçiler rehin alınmıştı! 8 saatten uzun süre tutsak kalan rehineler kurtarıldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan bir temizlik ve kişisel bakım ürünleri fabrikasında meydana gelen olayda, uluslararası bir firmanın işçilerinden bazılarının silahla rehin alındığı ihbarı, bölgeye hızla müdahale ekiplerinin sevk edilmesine neden olmuştu. 8 saat süren rehine krizi yaralı olmadan kurtarıldı.

Kocaeli'de bir fabrikada işçiler rehin alınmıştı! 8 saatten uzun süre tutsak kalan rehineler kurtarıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) İhsan Dede Caddesi'nde faaliyet gösteren söz konusu fabrikada yaşanan rehine durumu, yerel kolluk kuvvetlerinin olay yerine yönlendirilmesine sebep oldu. Olaya müdahalede bulunmak üzere özel harekat timleri, polis ve jandarma ekipleri, aynı zamanda sağlık personeli de mobilize edilerek bölgeye sevk edilmişti.

İddiaya göre saat 15.00 sularında, henüz kimliği belirlenemeyen bir şüpheli, elinde silahla Amerikan şirketi P&G'ye ait fabrikanın ana binasına giriş yaparak olayın yaşanmasına neden oldu. İddialara göre, şüpheli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir protesto eylemi gerçekleştirmek amacıyla fabrikadaki çalışanları rehin aldı.

Polis ve jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak caddeyi trafiğe kapattı. Özel harekat timleri ise rehine durumuyla ilgili müdahale hazırlıklarını sürdürüyordu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, aralarında kadın işçilerin de bulunduğu 7 fabrika çalışanı, İbrahim Y. tarafından rehin alındı. İşçilerin yakınları endişe içinde fabrika çevresinde beklerken, İbrahim Y. sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda dikkat çekici ifadeler kullanarak olaya dair mesajlar verdi.

Dönem dönem sosyal medyada paylaşımda bulunan İbrahim Y., "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey, benim için Filistin'e dua etmek gibi dua etmektir" dedi. Ardından, "Kimsenin söylediğinin umurumda olmadığının farkındasındır umarım. İster deli, ister terörist, isterse hain olsun o kapının açılacağına inanmışım ben" ifadelerini kullandı.

Fabrika duvarına da "Kapılar açılacak Gazze için ya musalla ya ölüm" yazdığı bilinen İbrahim Y.'nin eyleminin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Ayrıca rehin alınan işçilerden birinin rehin olarak tutulduğu odada doğum günü kutlandı ve pasta kesildi.

8 saatten uzun süren rehine krizi 'Tuvalet molası' sırasında yapılan operasyonla sona erdi. Saldırgan yakalanırken rehin alınan 7 kişi kurtarıldı. Rehin alınan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Bir yaralanma olmazken silah sesi duyulduğu iddiaları da mevcut.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.