Köfteci Yusuf'ta domuz eti iddiası: "Sıfır gümrükle domuz eti ithal etme anlaşması yapıldı..."

T24'ün haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf’a ait ürünlerde domuz eti bulunduğu tespit edildi. Haberin ardından muhalefet cephesinden arka arkaya tepki geldi.

Köfteci Yusuf'ta domuz eti iddiası: "Sıfır gümrükle domuz eti ithal etme anlaşması yapıldı..."
Yayınlanma:

"ŞUBAT AYINDA TESPİT EDİLDİ"

Bu denetimlerin şubat ve mart aylarında gerçekleştirildiği öğrenilirken, alınan numunelerde “tırnaklı-kanatlı” et örneğine rastlanmadığı, yalnızca domuz eti bulunduğu belirtildi. 27 Şubat ve 7 Mart tarihli raporlarla ilgili olarak firmanın isminin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanmasının engellenmesine dair herhangi bir yargı kararı olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, son günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini duyurmuştu. Düzce'deki bir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti bulunması ve bazı ünlü börekçilerin ürünlerinde de benzer iddiaların ortaya çıkması, kamuoyunda gıda güvenliği endişelerini artırdı. Sosyal medyada, Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti bulunduğuna dair iddialar hızla yayıldı ve pek çok gazeteci bu konu hakkında paylaşımda bulundu.

Köfteci Yusuf'un isminin açıklanmaması için Bakanlık’a önceden harekete geçip konuyu mahkemeye taşıdığı ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı öne sürülse de, bu iddialara dair herhangi bir mahkeme kararı mevcut değil. Firmanın avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgi sahibi olmadığını ve iddialara yanıt veremeyeceğini ifade etti.

İYİ PARTİLİ TURHAN ÇÖMEZ'DEN HÜKÜMETE TEPKİ

Bu gelişmeler gıda güvenliği konusundaki tartışmaları alevlendirirken, İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez de sağlık sistemi üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Çömez, "Sudan’dan, daha 5 ay önce sıfır gümrükle domuz eti ithal etmek için anlaşma yaptılar. Şimdi meşhur bir köftecinin köftelerinde domuz eti çıktı diye niye şaşırıyoruz ki?" diyerek hükümetin gıda politikalarını eleştirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.