Konya'da eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde, 8 yıllık eşi Zeliha A'yı silahla öldüren Hüseyin A., "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar, Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada açıklandı.

Konya'da eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Yayınlanma:

Mahkemeye tutuklu sanık Hüseyin A. ile maktul Zeliha A'nın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada sanığa son sözleri sorulduğunda Hüseyin A., "Pişmanım." ifadesini kullandı. Ancak mahkeme heyeti, pişmanlık ifadesine rağmen sanığın cezasında herhangi bir indirime gitmeyerek, "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Cihanbeyli ilçesi İnsuyu Mahallesi'nde, 31 Ağustos 2023 tarihinde meydana gelen olayda, Hüseyin A., 8 yıllık eşi ve üç çocuğunun annesi olan Zeliha A.'yı otomobilin önünde önce bıçaklayıp ardından silahla vurarak öldürmüştü. Olay sonrası Hüseyin A., polis ekiplerine teslim olmuş ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Çiftin 1,5, 3 ve 6 yaşlarındaki çocukları, devlet korumasına alınarak Zeliha A.'nın ailesine teslim edildi. Çocuklara ayrıca psikolojik destek sağlandı.

Mahkemenin verdiği karar, aile içi şiddet ve kadın cinayetleri konusunda toplumda farkındalık yaratılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.