Köprüdeki SMA eyleminde flaş tahliye kararı

14 Haziran 2024 tarihinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü "SMA" yazılı araçla trafiğe kapatan sanık Resul Can Çatı'nın yargılanmasına başlandı.

Köprüdeki SMA eyleminde flaş tahliye kararı
Yayınlanma:

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Resul Can Çatı ve avukatı hazır bulundu.

Sanık Çatı'nın savunmasında, SMA hastası çocukların durumuna dikkat çekmek amacıyla böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini, ancak eylemin sonuçlarının bu kadar ciddi olacağını öngöremediğini ifade ettiği belirtildi. Suç işleme kastının olmadığını vurgulayan Çatı, herhangi bir örgütle bağlantısının bulunmadığını ve daha önce psikiyatri servisinde tedavi gördüğünü söyledi. Doktor tarafından verilen düzenli ilaç tedavisine yeni başladığını da dile getirdi.

Sanık avukatı, müvekkilinin bipolar bozukluk hastası olduğunu ve ilaç kullanımına yeni başlaması nedeniyle bu tür bir olayın yaşandığını belirtti. Pişmanlığını dile getiren müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, sanık Resul Can Çatı'nın tutuklu kaldığı süreyi ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak adli tedbir uygulanması şartıyla tahliyesine karar verdi. Ayrıca, sanığın tedavi sürecine ilişkin bilgilerin mahkemeye ulaştırılması için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına, sanığın cezai ehliyetinin incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verdi. Eksikliklerin giderilmesi için duruşma da bir sonraki tarihe ertelendi.

Bu gelişmeler doğrultusunda, sanık Resul Can Çatı'nın tedavi süreci ve cezai sorumluluğu hakkında daha fazla bilgi elde edilene kadar yargılama süreci devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.