Korkut Eken kimdir? Ankara Jitem Davası sanıklarından Korkut Eken kim?

Korkut Eken, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Korkut Eken kimdir? Ankara Jitem Davası sanıklarından Korkut Eken kim?

Korkut Eken kimdir? Ankara Jitem Davası sanıklarından Korkut Eken kim?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mehmet Korkut Eken, 15 Aralık 1945 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Kendisi Türk silahlı kuvvetlerinde görev yapmış bir askerdir. 1963 yılında Kara Harp Okulu'na katılan Eken, Türkiye'nin 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs Harekâtı'na katıldı ve bu görevi sırasında gösterdiği cesaret ve başarı nedeniyle "Şerit Rozet Beratı" ile ödüllendirildi.

1978 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özel Harp Dairesi'nde çalışmaya başlayan Korkut Eken, aynı zamanda Özel Kuvvetler Komutanlığı'na hizmet etti ve 1982 yılında rehine kurtarma operasyonlarına yönelik özel eğitimli bir timin kurulmasını sağladı.

EKEN KENDİ İSTEĞİYLE ASKERLİKTEN EMEKLİYE AYRILDI

1984 yılında, PKK ile mücadele döneminin başlamasıyla Eruh ve Sason bölgelerinde görevlendirilen Eken, 1987 yılında kendi isteğiyle askerlikten emekliye ayrıldı. Ardından Millî İstihbarat Teşkilatı'nda Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bir yıl sonra bu görevden ayrıldı. 1993-1996 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Özel Harekât Timleri'nin kuruluşu, ekipman ve eğitimiyle ilgilendi. Bu dönemde ayrıca Güneydoğu'daki bazı etkili aşiretleri silahlandırma ve örgütlemeye yönelik çalışmalara katıldı.

Korkut Eken, hem askeri kariyeri hem de emekli olduktan sonra Millî İstihbarat Teşkilatı'ndaki görevi sırasında PKK'ya karşı verdiği mücadelelerle tanınır ve "Efsane Yarbay" olarak ünlenir.

Başarılı çalışmaları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ve birçok takdirname ile ödüllendirildi. Ancak daha sonraları adı Susurluk Skandalı'na karıştı. Açılan davada suçlu bulundu ve bir süre hapis cezası aldı. Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, ifadesinde Korkut Eken'in Kutlu Adalı suikastının sorumlusu olduğunu iddia etti.

Eken, evli bir aile adamı olup, üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.