KPSS sonuçları açıklandı: Adaylar akın ediyor!

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sonuçları, memur olma hayaliyle sınava giren binlerce adayın heyecanla beklediği an itibarıyla açıklandı. Adaylar, uzun süredir merakla bekledikleri sonuçları öğrenmek için ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve mobil uygulamalarına akın etti.

KPSS sonuçları açıklandı: Adaylar akın ediyor!
Yayınlanma:

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre, 2024 KPSS Lisans sınav sonuçları 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 10.00 itibarıyla erişime açıldı. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı ile lisans oturumlarına katılan adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.

MEMUR ADAYLARI İÇİN KRİTİK DÖNEM BAŞLIYOR

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, adaylar için yeni bir süreç başlıyor. KPSS sonuçlarına göre tercih yapacak olan adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanabilme şansını elde edecekler. Özellikle yüksek puan alan adaylar, tercih süreçlerinde avantajlı konumda olacak.

2024 KPSS SINAV TAKVİMİ DEVAM EDİYOR

2024 KPSS takvimi kapsamında, lisans sınavlarının ardından diğer oturumlar da önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde, KPSS Ortaöğretim sınavı 15 Eylül 2024 tarihinde ve KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. Bu sınavların sonuçları da belirlenen takvim çerçevesinde açıklanacak.

SONUÇLARA ERİŞİM VE SORGULAMA YÖNTEMİ

KPSS lisans sonuçlarına erişmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Sonuçlar, aynı zamanda ÖSYM mobil uygulaması üzerinden de erişime açık olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.