KPSS'de branş bazında sıralamalar ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları sonrası gözler branş sıralamasında

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavının sonuçları açıklandı. KPSS’ye katılan adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından branş bazında sıralamaların ne zaman ilan edileceğini merak etmeye başladı. ÖSYM, branş bazında sıralamaları ne zaman açıklayacak? Detaylar haberimizde...

KPSS'de branş bazında sıralamalar ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları sonrası gözler branş sıralamasında
Yayınlanma:

KPSS lisans sınavı sonuçlarının ardından, adayların kendi branşlarındaki performanslarını değerlendirebilecekleri branş bazında sıralamalar, ÖSYM tarafından paylaşılacak. Geçtiğimiz yıl KPSS sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanmış, branş bazında sıralamalar ise 13 Eylül tarihinde ilan edilmişti. 2024 yılı için de benzer bir zaman dilimi öngörülüyor; branş bazında sıralamaların eylül ayı ortasına kadar açıklanması bekleniyor.

Adaylar, branş bazında sıralamalarını öğrenmek için ÖSYM’nin [AİS (Aday İşlemleri Sistemi)](https://ais.osym.gov.tr) internet sitesini kullanabilecekler. Sitede T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak, kişisel sıralama bilgilerine ulaşabilirler.

Branş bazında sıralamalar, adaylara aynı alanda sınavı geçen diğer adaylarla kendi başarı durumlarını karşılaştırma imkanı tanır. Bu sıralama, adayların hangi pozisyonda yer aldığını görmelerini sağlar ve kendi performanslarını değerlendirmelerine yardımcı olur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.