Türkiye'nin güzelliklerinin yer aldığı Kültür Yolu Fotoğraf Sergisi'nin adresi Van oldu

Türkiye'nin önde gelen kültürel etkinliklerinden biri olan Kültür Yolu Festivalleri kapsamında, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen Türkiye Güzellikleri Sergisi, 16 farklı şehirde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Serginin yeni durağı ise Van oldu.

Türkiye'nin güzelliklerinin yer aldığı Kültür Yolu Fotoğraf Sergisi'nin adresi Van oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Van Urartu Müzesi'nde ziyarete açılan sergi, Vanlı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. TFMD'nin seçkisiyle 31 usta fotoğrafçının çektiği 39 farklı fotoğrafın yer aldığı bu sergi, daha önce Almanya'dan ABD'ye, Rusya'dan Güney Afrika'ya, Hindistan'dan Zambiya'ya, Katar'dan Arjantin'e kadar yirmiden fazla ülkede sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.

TÜRKİYE'NİN GÜZELLİKLERİNDEN ÖZEL BİR SEÇKİ

TFMD'nin 39 yıldır aralıksız düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında, 2018 yılından itibaren ülke tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ayrı bir kategori olarak eklenen "Türkiye Güzellikleri"ne her yıl 5 binden fazla eser katılıyor. Bu yarışmada ödül alan fotoğraflardan oluşan dev arşivden seçilen kareler, dünyanın farklı kentlerinde sergilendikten sonra, bu yıl Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında ülkemizin kültürel ve tarihi mirasını sanatseverlerle buluşturuyor.

adsiz-tasarim-2024-07-01t121411-045.jpg

KÜLTÜR YOLLARINI SÜSLEMEYE DEVAM EDİYOR

TFMD Başkanı Rıza Özel, Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri’nin, Türkiye'nin görsel mirasını farklı bölgelere taşıma konusundaki katkısına vurgu yaparak, "Türkiye Güzellikleri Sergisi, bugüne kadar 20 farklı ülkede, sahip olduğumuz görsel güzellikleri tanıtmak adına beğeniye sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin 7 farklı bölgesinde, birçok şehirde vatandaşlarımızla buluşacak. Adana, Şanlıurfa, Bursa, Samsun ve Trabzon’un ardından bu güzellikleri yansıtan fotoğrafları Van'da da vatandaşlarımızla bir araya getiriyoruz." dedi.

SERGİDE YER ALAN FOTOĞRAFÇILAR

Sergide eserleri yer alan fotoğrafçılar arasında Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsa Terli, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam ve Tolga Adanalı bulunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.