Kurban Bayramı için ek seferler satışta!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Kurban Bayramı tatili nedeniyle artan seyahat taleplerini karşılamak amacıyla 12 bin ek otobüs seferi düzenlendiğini ve bu seferlerin biletlerinin satışa sunulduğunu açıkladı. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte, 12-25 Haziran döneminde otobüslerle yaklaşık 8,5 milyon yolcunun taşınması öngörülüyor.

Kurban Bayramı için ek seferler satışta!
Yayınlanma:

Yıldırım, aynı zamanda TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüterek, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin sona erdiği 14 Haziran tarihinden itibaren seyahatlerde büyük bir yoğunluk yaşanacağını belirtti. Okulların kapanma döneminin Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi, otobüs biletlerine olan talebi artırdı. Yıldırım, mevcut seferlerin biletlerinin tükendiğini ve ek seferlerin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Tatil Yörelerine ve Memleketlere Yoğun Talep

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından şehirler arası otobüs firmalarına, bayram tatili süresince B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni verildiğini belirten Yıldırım, bu sayede 12 bin ek seferin düzenlendiğini ve biletlerin satışa sunulduğunu ifade etti. Özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttığını belirten Yıldırım, "Aynı zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de bulunuyor. Bu bayram, Türkiye'nin her yerine yoğun talep alıyoruz. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması dolayısıyla 12-25 Haziran dönemi de dahil otobüslerle 8,5 milyon yolcu taşınmasını öngörüyoruz." dedi.

Korsan Firmalara Karşı Uyarı

Türkiye genelinde 343 otobüs firmasının 7 bin 600 otobüsle hizmet verdiğini ve normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının bayram ve tatil dönemlerinde 27 bine kadar çıktığını belirten Yıldırım, vatandaşları korsan taşımacılar konusunda uyardı. "Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüs firmalarından bilet alsın. Mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıtlara binilmesinler." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.