Kütükcü: OSB’ler Türkiye’nin en başarılı üretim projesidir

Organize Sanayi Üst Birlikleri (OSBÜK); TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş Başkanlığındaki Milletvekilleri ile İtalya’ya inceleme ziyareti düzenledi.

Kütükcü: OSB’ler Türkiye’nin en başarılı üretim projesidir
Yayınlanma:
Güncelleme:

Organize Sanayi Üst Birlikleri (OSBÜK); TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş Başkanlığındaki Milletvekilleri ile İtalya’ya inceleme ziyareti düzenledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ve OSBÜK Yönetim Kurulundan oluşan heyet; İtalya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilere katkıda bulunmak ve karşılıklı tecrübe paylaşımı ile yeni işbirlikleri geliştirmek amacıyla İtalya’ya inceleme ziyareti düzenledi.

osbuk-ziyareti2.jpg

ZİYARETE ÜST DÜZEY KATILIM

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Başkanlığındaki heyette, Komisyon Üyeleri; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk,  OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Attaroğlu, Adem Ceylan, Ömer Ünsal, Seyit Ardıç, Sabri Tekli, Genel Sekreter V. Serkan Ata, Danışman Hülya Kömbe ve Uzman Osman Kocaman yer aldı.

osbuk-ziyareti1.jpg

DERNEKLERLE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Programda, Milano Valiliği, Ülkemizin yurt dışı yatırımı Şişecam Flat Glass Italy Fabrikası, Bergamo’da bulunan Teknoloji, Bilim ve Inovasyon Merkezi Technopark Kilometro Rosso, Milano Ticaret Odası, Assolombarda Confindustria Sanayi Odası, Turate Sanayi Bölgesinde F-35 uçak parçaları üreten AEREA Savunma Sanayi Fabrikası, Limbiate’de Dünya’da ilk 3’te yer alan civata, vida ve çeşitli mekanik bileşenlerin makinelerinin üretimini yapan SACMA Fabrikası ziyaret edildi. Milano Başkonsolosu Özgür Uludüz ev sahipliğinde ise İtalya’da yerleşik Türk iş insanları, Türk-İtalyan STK ve Dernekler ile görüşmeler yapıldı.

osbuk-ziyareti.jpg

Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş’ında ziyaret edildiği programda, İtalyan Ticaret Ajansı (ICE) İtalya Temsilciler Meclisi Çevre, Bayındırlık ve Kamusal İşler Komisyonu, Yurtdışındaki İtalyan Şirketleri Topluluğu (SIMEST) ile İtalyan İhracat Kredi Kurumu (SACE) temsilcileri ile de çeşitli toplantılar gerçekleştirildi.

KÜTÜKCÜ: “DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA İHRACAT YAPIYORUZ”

Ziyaretleri değerlendiren OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, “OSB’lerin Türkiye’nin en başarılı üretim projesi” olduğunu, “Türk sanayisi olarak İtalya olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihracat yaptıklarını aktaran” Kütükcü, “TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ve milletvekillerine teşekkür ederek; Bundan sonraki süreçte ülkemiz sanayisinin gelişmesine yönelik sanayi komisyonumuzla birlikte çok yönlü çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Türkiye ve İtalya'nın ekonomik ilişkilerinin ele alındığı görüşmelerin çok faydalı geçtiğini belirten Kütükcü, bu ziyaretlerle karşılıklı tecrübe paylaşımı yeni işbirliklerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi esas amaç olarak yer almıştır” dedi.

osbuk-ziyareti4.jpg

ELİTAŞ: “DÜNYAYA YARIŞIR HALE GELMELİYİZ”

Programı değerlendiren Komisyon Başkanı Mustafa Elitaş ta, “Komisyonumuzda bulunan milletvekillerimiz ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyelerimizden oluşan heyetimiz ile  programı gerçekleştirdik. Üretim üssü OSB’lerimizdeki firmalarımızı ülkemizin 2023 ekonomik hedefleri doğrultusunda dünya ile yarışır bir hale getirmeliyiz. Bende eski bir OSB yöneticisi olarak OSBÜK’ün yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyorum. Tüm OSB’lerin ortak çatı kuruluşu haline gelen  OSBÜK ile işbirliğimizi geliştirerek OSB’lerimizin uluslararası standartlara kavuşmalarına yönelik çeşitli programlar yapacağız" dedi. İtalya’da önemli temaslarda bulunduklarını belirten Elitaş, ziyaret kapsamında bilim ve teknoloji alanında çalışmalar yapan önemli sanayi ve teknoloji merkezleri ile firmaları ziyaret ettiklerini vurgulayarak görüşmelerde İtalyan firmalarını OSB’lerimizde yatırım yapmaya davet ettiklerini ifade etti.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.