Laz Böreği tarifi! MasterChef Laz Böreği nasıl yapılır? İşte tam ölçülü Laz Böreği tarifi!

MasterChef Türkiye 2024’ün bu akşamki bölümünde yarışmacılar Laz Böreği yapacak. Peki Laz böreği nasıl yapılır? Laz Böreği malzemeleri nelerdir? İşte adım adım Laz Böreği tarifi…

Laz Böreği tarifi! MasterChef Laz Böreği nasıl yapılır? İşte tam ölçülü Laz Böreği tarifi!
Yayınlanma:

MasterChef’in bu akşamki bölümünde yarışmacılar Karadeniz yöresine ait Laz Böreği tatlısını yapacak. İşte tam ölçülü Laz Böreği tarifi!

LAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ

Hamur İçin

- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

2.jpg

Muhallebi İçin

- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta sarısı
- Şerbet İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 dilim limon

3.jpg

Üzeri İçin

- 200 gram tereyağı (eritilmiş)
- Pudra şekeri (servis için)

LAZ BÖREĞİ HAZIRLANIŞI

4.jpg

Hamurun Yapılışı

- Unu geniş bir kaba alın ve ortasında bir havuz oluşturun.
- Havuzun içine su, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.

5.jpg

Muhallebinin Hazırlanışı

- Süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
- Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve vanilin, tereyağı ve yumurta sarılarını ekleyin.
- Muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin, ardından ocaktan alın.
- Şerbetin Hazırlanışı:
- Su ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
- Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
- Ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.

1.jpg

Laz Böreğinin Hazırlanması

- Dinlenen bezeleri unlu bir zeminde ince yufkalar haline getirin.
- Yağlanmış fırın tepsisine bir yufka serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Bu işlemi 6 yufka için tekrarlayın.
- Hazırladığınız muhallebiyi yufkaların üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
- Kalan 6 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp muhallebinin üzerine serin, her yufka arasına tereyağı sürmeyi unutmayın.
- Böreği dilimleyin ve kalan tereyağını üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak böreğin üzerine soğumuş şerbeti dökün.
- Şerbetini çektikten sonra böreği pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.