LÖSEV’de iyileşenler, bu sefer iyileştirmek için yola koyuldu

LÖSEV gönüllüleri, bir zamanlar kendileri için yapılan kurban bağışlarını bu yıl başka hastalar için bekliyor. LÖSEV, her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu yıl da lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerine yardım çekleri ve et ürünleri yardımları ile destek oluyor. İşte LÖSEV’de “iyileşenler iyileştiriyor” dedirten o hikâyeler..

LÖSEV’de iyileşenler, bu sefer iyileştirmek için yola koyuldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) karşılaştığımız LÖSEV gönüllüleri, bir zamanlar kendileri için hazırlanan kurban bağışlarını, bu sefer başka hastalar için bekliyor. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde kayıtlı lösemi ve kanser mücadelesi veren çocuklar ve ailelerine desteklerini sürdürüyor.

adsiz-tasarim-2.png

BU YIL DA GELENEK DEĞİŞMEDİ

LÖSEV, “Her Kurban Lösemili Çocuklara Can” sloganıyla vekaleten kurban bağışlarını kabul ediyor. 12 ay boyunca taze et ve et ürünleri LÖSEV'e kayıtlı lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar ile ailelerine ulaştırılıyor.

Bayram öncesinde "Mutlu Et" projesi kapsamında et ve et ürünleri yardımlarını hastalarına ulaştıran LÖSEV, önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar ile yetişkin hastaların tedavisi, eğitimi, konaklaması başta olmak üzere tüm ihtiyaçları bağışlarla karşılanıyor.

Bu yıl, LÖSEV’e yapılan bağışlarla Vakfa kayıtlı ailelere her ay düzenli olarak nakdi destekler sağlanıyor ve bayram öncesi yüzlerce aileye 50 bin TL değerinde yardım çeki iletiliyor. Türkiye genelinde başlatılan bu destekler, Ankara başta olmak üzere, Adana, Adıyaman, Antalya, Batman, Bursa, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde lösemi ve kanser ile mücadele eden yüzlerce aileyi sevindiriyor.

AYRI HİKÂYELER, AYNI AMAÇLAR

Sevgi Öksüz Korkmaz, LÖSEV’in hayatını nasıl değiştirdiğini şu sözlerle anlattı: “LÖSEV, 12 ay boyunca kurban eti dağıtıyor. Bizler, iyileşmiş kanser hastası olarak, gönüllü olarak broşür dağıtıyoruz. LÖSEV bize hayat verdi.”

adsiz-tasarim-3.png

Sultan Yürükel, çocuğunun tedavisinin beş yıl önce bittiğini ve sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Her kurban, LÖSEV’li çocuklara can olsun.” sözleriyle çağrı yaptı.

adsiz-tasarim-5.png

Emel Akyüz, İyileşmiş bir kanser hastası olarak: “2020 yılında oğlum LÖSEV ile tanıştı. Hem maddi hem manevi olarak çok büyük destekler sağladı.”

adsiz-tasarim-4.png

Hasan Akyüz, kardeşinin lenfoma teşhisi konduğunda yaşadıkları zorlukları anlatarak, şunları ifade etti: “Kardeşime 9 yaşında lenfoma tanısı koyulduğunda çok üzülmüştüm ama her şerde bir hayır vardır sözü gerçekmiş. Yolumuz LÖSEV ile karşılaştı çünkü LÖSEV ile tanışmak, benim ve ailem açısından büyük bir psikolojik destek oldu.”

adsiz-tasarim-6.png

Mine Kılıç, meme kanseriyle mücadele ederken LÖSEV’in ona nasıl destek olduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Tedavi süreci çok zor ve sıkıntılı. Fakat LÖSEV ile bu zorlukların üstesinden birlikte geliyoruz.”

adsiz-tasarim-7.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum