‘Mahzen-47’ operasyonlarında 51 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli gerçekleştirilen "Mahzen-47" operasyonları sonucunda, organize suç örgütünün çökertildiğini ve elebaşlarının da aralarında bulunduğu 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

‘Mahzen-47’ operasyonlarında 51 kişi yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda; Hatay merkezli olarak Ankara, Antalya, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa illerinde "Mahzen-47" operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işledikleri belirlendi.

Suç örgütü üyelerinin medikal firmalar aracılığıyla genellikle yaşlı veya küçük yaştaki vatandaşların kimliklerini kullanarak usulsüz rapor çıkardıkları, bu raporları sahte reçete düzenlemekte kullandıkları ortaya çıktı. Ayrıca, reçete düzenlemekte kullanılan boş kağıtların bitmesi durumunda, hasta veya hasta yakınlarının imzalarını taklit ederek sahte reçete düzenledikleri ve usulsüz düzenlenen reçetelere ait faturaları ve hak sahipleri adına noterde düzenlenmiş sahte vekaletnameleri kullanarak PTT şubelerinden haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Operasyonlar neticesinde elebaşları İsmail Azar ve Hamza Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 51 şüpheli yakalandı. Ayrıca, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda ruhsatsız tabanca, vekaletname, reçete, dekont ve senet ele geçirildi.

MASAK ve Adana SGK Sağlık Denetim Ekibi ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda organize suç örgütünün eylemlerinde; 6 bin 532 adet usulsüz olarak düzenlenmiş noter vekalet belgesinin kullanıldığı ve kamunun yaklaşık 1 milyar Türk Lirası zarara uğratıldığı tespit edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.