Mansur Yavaş mı Ekrem İmamoğlu mu? OPTİMAR lideri Hilmi Daşdemir, muhalefetin potansiyel Cumhurbaşkanı adayı anketini paylaştı

OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, muhalefetin potansiyel cumhurbaşkanı adayı ile ilgili yürütülen anketin sonuçlarını paylaştı.

Mansur Yavaş mı Ekrem İmamoğlu mu? OPTİMAR lideri Hilmi Daşdemir, muhalefetin potansiyel Cumhurbaşkanı adayı anketini paylaştı
Yayınlanma:

Daşdemir, kendi sosyal medya hesapları üzerinden 5 bin katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmanın detaylarını açıkladı. Türkiye genelini temsil eden 26 ilde yapılan ankette katılımcılara "Sizce muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olmalıdır?" sorusu yöneltildi.

MANSUR YAVAŞ İLK SIRADA

Anket sonuçlarına göre, Mansur Yavaş yüzde 32,7 ile birinci sırada yer aldı. Ekrem İmamoğlu ise yüzde 22,2 ile ikinci sırada bulunuyor. Özgür Özel yüzde 11,3 ile üçüncü sırayı alırken, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 5,6 ve Fatih Erbakan yüzde 5,4 ile dördüncü ve beşinci sırada yer aldılar. Müsavat Dervişoğlu ise yüzde 4,7 ile altıncı sırada bulunuyor.

AK PARTİ VE MHP SEÇMENİNİN TERCİHİ YAVAŞ

AK Parti seçmenleri arasında Mansur Yavaş yüzde 32 ile öne çıkarken, CHP tabanında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında yakın bir rekabet söz konusu. İki isim, CHP'de sırasıyla yüzde 39,8 ve yüzde 37,7 destek alıyor. Zafer Partisi, MHP, BBP, YRP, Memleket Partisi ve (diğer) seçmen grupları Mansur Yavaş'ı desteklerken, YSP (DEM Parti) ve TİP seçmenleri İmamoğlu'nu tercih ediyor. İYİ Parti seçmenleri ise Müsavat Dervişoğlu'nun ardından yüzde 28 ile Mansur Yavaş'ın aday olmasını istiyor.

Bu veriler, muhalefet içinde olası adayların kimler olacağına dair önemli bir fikir verirken, siyasi atmosferin de nasıl şekilleneceğine dair ipuçları taşıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.