Mario Levi kimdir? İstanbul aşığı Mario Levi ve hayatı...

Büyük İstanbul aşığı olan Yazar Mario Levi, hayatını kaybetti. Edebiyatın değerli ismi Mario Levi kimdir, nereli, kaç yaşındaydı? Kendisin 'İstanbul aşığı' olarak tanımlayan Mario Levi ve merak edilenler...

Mario Levi kimdir? İstanbul aşığı Mario Levi ve hayatı...
Yayınlanma:

Buart Sanat Atölyesi, Mario Levi'nin vefat haberini "Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız…Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz." ifadeleriyle duyurdu.

Mario Levi, "İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" gibi eserleri edebiyata kazandırdı.

1957 yılında İstanbul'da doğan ve Yahudi asıllı olan, Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran yazar Mario Levi'nin hayatı, sanatı ve çeşitli alanlardaki başarıları edebiyat dünyasında derin izler bırakmıştır. Levi, Saint Michel Fransız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız ve Filolojisi'nden mezun olarak edebiyatla tanıştı.

Yazarlık serüvenine 1975 yılında ilk öyküsünü yazarak adım atan Levi, daha sonraki yıllarda birçok tanınmış gazete ve dergide yazılar kaleme aldı. Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi mecralarda eserleriyle okurlarıyla buluştu.

Mario Levi'nin sadece yazarlıkla değil, aynı zamanda Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi farklı alanlarda da başarılı bir kariyere sahip olduğunu görüyoruz. Uzun yıllardır yazarlık atölyelerinde yaratıcı yazarlık dersleri veren Levi, genç nesillere edebiyatın inceliklerini aktarma misyonunu üstlendi.

Mario Levi'nin eserleri, Türk edebiyatının zengin dokusuna kattığı özgün ve derin anlatımıyla öne çıkar. Levi'nin kelimelerle örülmüş hayat hikayesi, edebiyatseverler için ilham verici bir örnek oluşturuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.