Meclis'in gündeminde: Yeşil pasaportun kapsamı genişleyecek mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) son dönemde yeşil pasaport kapsamının genişletilmesi için yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.

Meclis'in gündeminde: Yeşil pasaportun kapsamı genişleyecek mi?
Yayınlanma:

Farklı siyasi partilerden gelen 19 ayrı teklifle, birçok meslek grubunun yeşil pasaport hakkı kazanması talep ediliyor. Bu kapsam genişletilirse, eş ve çocuklarıyla birlikte en az 800 bin kişinin daha yeşil pasaport sahibi olması bekleniyor.

Meclis gündeminde yer alan bu teklifler arasında eczacılar, gazeteciler, TIR şoförleri, belediye başkanları, muhasebeciler, hakim-savcılar, engelli memurlar, bekçiler, muhtarlar, gardiyanlar, özel sektörde çalışan doktorlar, tiyatro sanatçıları, öğretim üyeleri, TBMM danışmanları ve sendika yöneticileri gibi geniş bir meslek grubu yer alıyor. Teklifler, CHP, MHP, DEVA, YRP ve İYİ Parti gibi çeşitli siyasi partiler tarafından sunulmuş durumda.

DIŞİŞLERİ VE İÇİŞLERİ ÇEKİNGEN

Ancak, bu genişletme tekliflerine Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarından çekinceler geliyor. Avrupa ülkelerinin yeşil pasaport sahiplerine vize uygulama olasılığı, bakanlıklar nezdinde ciddi bir endişe kaynağı olarak görülüyor. Mevcut durumda yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin sahip olduğu yeşil pasaportun, yeni düzenlemelerle birlikte çok daha fazla kişi tarafından kullanılabileceği öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.