Memur olmak isteyenler dikkat | Kamuya 63 bin personel alınacak!

Memur olma hayali kuranlara müjdeli haber geldi. 3 bakanlık, 9 üniversite, 3 belediye, YÖK ve Jandarma Genel Komutanlığı başta olmak üzere birçok kuruma toplamda 62 bin 996 personel alımı yapacak. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Memur olmak isteyenler dikkat | Kamuya 63 bin personel alınacak!
Yayınlanma:

DERLEME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

17 kamu kurumunun personel alımına ilişkin ilanlar Resmi Gazete'de ve kurum sitelerinde yayımlandı. Yayınlanan ilanlara göre, 3 bakanlık, 9 üniversite, 3 belediye, YÖK ve Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 62 bin 996 personel alımı yapacak.

Bunlar arasında uzman erbaş ve doktor başta olmak üzere en çok personel alımı yapılacak pozisyonlar da belli oldu. Peki, hangi kurum hangi pozisyonlarda işçi ve memur alımı yapacak?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarından yapılacak alımlarda açık olan pozisyonlar da belli oldu.

memur1.jpg

İŞE ALIM YAPACAK KURUMLAR BELLİ OLDU

Personel alımı yapacak kurumlar arasında şunlar yer alıyor:

Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, SGK, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Kafkas Üniversitesi, Atabağı Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Adalet Bakanlığı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, YÖK, Jandarma Genel Komutanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Harran Üniversitesi.

Personel alımı için son başvuru tarihleri, alınacak kadrolar da sıralandı. Buna göre,

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne sözlü sınav ve mülakat ile 7-9'uncu dereceli kadrolara 50 idare memuru öğrencisi alımı yapılacak. 24 Haziran 2024 tarihinde başlayan başvurular 28 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

memur2.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ

Sağlık Bakanlığının yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre; eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Karar ile birlikte 2024 yılı sonuna kadar 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip olmak üzere toplamda 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALACAK

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü; 1 avukat, 6 muhasebeci, 1 fizyoterapist, 3 hemşire, 1 diyaliz hemşiresi, 2 tıbbi sekreter, 1 diş protezi teknikeri, 1 iklimlendirme teknisyeni, 2 yapı yüzey kaplama teknikeri, 1 koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 19 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. 7 Haziran 2024 tarihinde başlayan başvurular 28 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

asbu.jpg

ASBÜ 10 MEMUR ALIMI YAPACAK

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi'ne 1 öğretim görevlisi, Yabancı Diller Yüksekokulu'na 2 öğretim görevlisi, Ekonomi Bölümü İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı'na 1 profesör, Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası Siyaset Anabilim Dalı'na 1 doçent, Ekonomi Bölümü Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı'na 1 doktor öğretim üyesi, Psikoloji Bölümü Deneysel Psikoloji Anabilim Dalı'na 1 profesör, Antropoloji Bölümü Sosyal Antropoloji Anabilim Dalı'na 1 doçent, İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı'na (Disiplinlerarası) 1 doçent, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslam Tarihi Anabilim Dalı'na 1 doçent olmak üzere toplamda 3 öğretim elemanı, 7 öğretim üyesi alımı yapacak. 7 Haziran 2024 tarihinde başlayan başvurular 24 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

Diğer kamu kurumlarına alınacak personel sayısına ve başvuru şartlarına kurumların internet sitesinden ulaşılabilir.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.