Memur-Sen'den 'kamu personeline servis hizmeti' açıklaması!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu çalışanlarının uzun süredir beklediği haberi duyurdu. Tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulması planlanan personel servis hizmetinin, yapılan görüşmeler neticesinde devam edeceği açıklandı.

Memur-Sen'den 'kamu personeline servis hizmeti' açıklaması!
Yayınlanma:

Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığıyla gerçekleştirilen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek, kamu çalışanlarının mağduriyetinin giderildiğini vurguladı.

"EYLEMLERİMİZ VE GÖRÜŞMELERİMİZ SONUÇ VERDİ"

Ali Yalçın, kamu çalışanları için kritik önem taşıyan servis hizmetinin 3. Dönem Toplu Sözleşme ile kazanıldığını hatırlatarak, bu hizmetin bazı kamu kurumlarında tasarruf tedbirleri nedeniyle durdurulmasının hukuksuz olduğunu ifade etti. Yalçın, bu süreçte yapılan eylemler ve ilgili bakanlıklarla yürütülen istişarelerin nihayet sonuç verdiğini belirtti.

Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıyla, personel servis hizmetinin devam edeceği kesinleşti. Bu gelişme, kamu çalışanlarının günlük yaşamını kolaylaştıran önemli bir kazanımdır" dedi.

KAMU ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ

Memur-Sen olarak kamu çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Yalçın, servis hizmetinin devamının, çalışanlar için büyük bir rahatlama sağladığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen bu karar, kamuda tasarruf tedbirlerine rağmen personelin ulaşım imkanlarının korunmasını sağlayarak, çalışanların iş verimliliği ve memnuniyeti açısından önemli bir adım oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.