META'dan İsrail'e koruma kalkanı: Sosyal medyada tepki büyük!
Meta, salı günü yaptığı açıklamayla nefret söylemi politikasında önemli bir güncelleme yaptığını duyurdu. Facebook, Instagram ve Threads gibi platformlarında Siyonizm teriminin İsrailli bireylere yönelik kullanıldığı paylaşımları yasaklayacak. Bu adım, İsrail yanlısı gruplar tarafından büyük bir zafer olarak karşılandı.
Meta'nın yeni politikası, Siyonistlerin "dünyayı yönetme veya medyayı kontrol etme" iddialarını da yasaklayacak. Bu karar, Meta'nın aylarca süren ve terimin tarihsel olarak nasıl kullanıldığına ve özellikle Gazze'deki savaş devam ederken sosyal medyada nasıl kullanıldığına ilişkin soruşturmasının ardından geldi. Meta, bu karara varmak için dünyanın dört bir yanından 145'ten fazla tarihçi, insan hakları grubu, hukuk ve insan hakları uzmanı ve ifade özgürlüğü savunucusuyla görüştüğünü açıkladı.
ELEŞTİRİLER VE TEPKİLER
Meta'nın duyurusu, sosyal medya kullanıcıları ve bazı uzmanlar tarafından eleştirildi. Antisemitizm uzmanı Brendan McGeever, Novara Media'ya verdiği demeçte, bu güncellemeyi "sorunlu" olarak nitelendirdi ve gerçek antisemitizme karşı mücadeleyi sekteye uğratacağını belirtti.
Sosyal medya kullanıcıları da tepkilerini dile getirdi. Bir kullanıcı, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Mark Zuckerberg, 'Siyonistler dünyayı yönetiyor veya medyayı kontrol ediyor' gibi iddiaları yasaklıyor. Bu açıkça şunu kanıtlıyor: 'Siyonistler dünyayı yönetiyor, medyayı kontrol ediyor...' demek." yazdı.
META'NIN ORTA DOĞU POLİTİKALARI
Meta, Orta Doğu ile ilgili içerik moderasyon uygulamaları konusunda uzun süredir eleştirilerin odağında. Eleştirmenler ve hak grupları, şirketi özellikle bölgedeki son gerginlikler ışığında, platformlarında Filistinlileri destekleyen içerikleri sansürlemekle suçluyor. Bu yeni karar, Meta'nın bu eleştirilerle nasıl başa çıkacağını ve politikalarını nasıl şekillendireceğini göstermesi açısından önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.