Meteoroloji o iller için uyardı! Ankara'da hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava durumu tahminlerine yönelik kritik uyarılarda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, 14 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Yurdun büyük bölümünde parçalı bulutlu hava hakim olacak, ancak bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara'da hafta sonu hava nasıl olacak? İşte yanıtlar...

Meteoroloji o iller için uyardı! Ankara'da hafta sonu hava nasıl olacak?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı iç bölgelerde sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde bu yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Yoğun yağışlar, sel ve su baskınlarına yol açabilir.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

  • Yağışlar: Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Sıcaklık: Ülke genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredecek.
  • Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında ise kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Yağışların, Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı.

14 İLE SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji, Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon ve Düzce için sarı kodlu, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Düzce için ise turuncu kodlu uyarı yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.