Meteoroloji uzmanları uyardı: Türkiye yağışlı günlere giriyor

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'nin 5-6 gün sürecek yağışlı havanın etkisi altına gireceğini ve sıcaklıkların düşeceğini belirtti. Şen, vatandaşların dışarıda çamaşır bırakmamaları ve ani sel, su baskını riskine karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Ankara'da öğleden sonra yağmurun kuvvetli olması ve akşam saatlerinde şiddetini artırması bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları uyardı: Türkiye yağışlı günlere giriyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamasına göre, Türkiye bugünden itibaren 5-6 gün sürecek yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıklarının, kuzey bölgelerde 2-3 derece, iç ve doğu bölgelerde ise 4-5 derece azalması bekleniyor.

Özellikle İç Anadolu ve İç Ege bölgelerinde bugün yağışların kuvvetli olacağı ve çamur şeklinde yağabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Şen, vatandaşları dışarıda çamaşır bırakmamaları konusunda uyardı.
Hava durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Orhan Şen, bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Yağışlı hava, günlük yaşamı etkileyebileceği için tedbirli olunması önem taşıyor.

yagis.jpg

ANKARA ÖĞLEDEN SONRA DİKKATLİ OLUNMALI

Şen'in paylaşımında: "Bugün İç Anadolu, Batı ve orta Karadeniz, Çanakkale Kocaeli, Sakarya, Düzce Bilecik, Kütahya, Afyon, Yozgat çevrelerinde yerel kuvvetli beklendiğinden ani sel, su basını riski var. Ankara'da öğleden sonra yağmur kuvvetli, akşam saatlerinde ise şiddetini artırabilir." ifadelerine yer verildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.