Meteorolojiden vatandaşlara yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun genelinde gerçekleşebilecek yoğun sağanak yağış için vatandaşları uyardı.

Meteorolojiden vatandaşlara yağış uyarısı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara (Edirne ve Kırklareli hariç), Kuzey Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Ardahan çevreleri, Kars'ın kuzey kesimleri, Aydın’ın iç kesimleri, Isparta’nın doğu ve Konya’nın batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların özellikle Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YEREL SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı belirtilirken, Marmara (Edirne ve Kırklareli hariç), Kuzey Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Ardahan çevreleri, Kars'ın kuzey kesimleri, Aydın’ın iç kesimleri, Isparta’nın doğu ve Konya’nın batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği ifade edildi. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden, yarın (Cuma) öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Meteoroloji, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.