Metin Arolat kimdir? Metin Arolat'a ne oldu? Metin Arolat neden öldü?

Sanatçı ve yönetmen Metin Arolat, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Peki, Metin Arolat kimdir? İşte detaylar...

Metin Arolat kimdir? Metin Arolat'a ne oldu? Metin Arolat neden öldü?
Yayınlanma:

Ünlü sanatçı ve yönetmen Metin Arolat, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Arolat, İstanbul Kozyatağı’ndaki bir kulüpte şarkı söylediği sırada fenalaştı. Hastaneye kaldırılmasına rağmen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan sanatçının vefatını menajeri Halil Yıldırım doğruladı.

metin-arolat.jpg

METİN AROLAT KİMDİR?

28 Mayıs 1972'de İzmir'de dünyaya gelen Metin Arolat, köklü bir aileye mensuptu. Anne tarafından Çerkez, baba tarafından İstanbullu olan Arolat, Mevlana’nın 23. kuşak torunuydu. Ünlü Türk şairi Ali Mümtaz Arolat'ın da torunu olan sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Amerika’da University of Illinois'ta Reklamcılık eğitimi aldı.

Müzik kariyerine 1995 yılında çıkardığı "Ayrılık Olmaz" albümü ile adım atan Arolat, daha sonra "Yine Bir Başıma" (1998), "Kabul Et" (2005), "Lütfen Yaz Gelsin" (2010, Single), "Çok Daha Ötesi" (2010) ve "Karavan" (2014) gibi albümler yayımladı. Aynı zamanda Türkiye’deki birçok büyük markanın reklam filmlerini yöneten Arolat, Wanda Nara ve İcardi’nin reklam filmini çekmesiyle de biliniyordu.

Arolat, müzik ve reklam sektörüne hem yönetmen hem de sanatçı olarak önemli katkılarda bulunmuş, Tarkan’ın da dahil olduğu birçok sanatçının kliplerini yönetmiştir. Sanat camiasında derin bir iz bırakan Metin Arolat’ın vefatı, sevenlerini ve hayranlarını yasa boğdu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.