Teğmenlerin mezuniyet görüntüleri hedef olmuştu: "Eski bilindik Fetullahçı tezgahları"

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganını atmaları ve kılıçlar çekilip yemin etmelerinin gündeme gelmesiyle ilgili, "Pırıl pırıl cumhuriyet gençlerini, subaylarını zor durumda bırakmak için eski bilindik Fethullahçı tezgahları, numaraları sergilemek için kamuoyu oluşturma çabasındalar." dedi.

Teğmenlerin mezuniyet görüntüleri hedef olmuştu: "Eski bilindik Fetullahçı tezgahları"
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin turizm sektöründeki düşüşü, tarımın karşı karşıya olduğu zorlukları ve sığınmacı politikaları hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Karamahmutoğlu, 2024 yaz sezonunun Türk turizmi için son 35 yılın en kötü dönemlerinden biri olduğunu belirterek, "Turist sayısındaki ve turizm gelirlerindeki dramatik düşüş, tarım sektörü dahil olmak üzere birçok alanı olumsuz etkiledi." dedi.

"GELEN HABERLER İÇ ACI DEĞİL"

Zafer Partisi Genel Merkez'de gerçekleştirilen basın toplantısında Karamahmutoğlu, 2024 yaz sezonunun Türk turizmi için son 35 yılın en kötü dönemlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Her yıl turizmde bir önceki yıla göre hem turist sayısında hem de gelirde artış olurdu. Ancak bu yıl dramatik bir düşüş yaşandı. Öyle ki, kendi yazlık evi olanlar bile yazlıklarına gidemediler.” dedi.

Bu düşüşün tarım sektörüne de olumsuz etkileri olduğunu ifade eden Karamahmutoğlu, “Başta tarım sektörü olmak üzere hayvan üreticileri, süt ve kanatlı hayvan üreticileri bu durumdan etkilendi. Turist sayısındaki düşüş nedeniyle tedarikçiler mal iletmekte sıkıntı çekti, lojistik maliyetleri arttı ve ürünler tarlada kaldı. Meslek odalarıyla konuştuğumuzda ne yazık ki gelen haberler iç acı değil.” şeklinde konuştu.

"TURİZMDEKİ DÜŞÜŞ TARIMI DA VURDU"

Karamahmutoğlu, turizm ve tarım sektörlerinin iç içe olduğunu, turizm sektöründeki düşüşün tarımı da vurduğunu belirtti. AK Parti hükümetinin turizm politikalarını eleştiren Karamahmutoğlu, “Bu kötü gidişatı durduracak bir turizm politikası AK Parti Turizm Bakanlıklarında mevcut değildir” dedi.

“MÜLTECİLER EKONOMİYİ ZOR DURUMA SOKUYOR"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın sığınmacıların zorla gönderilmeyeceğine dair açıklamalarını eleştiren Karamahmutoğlu, "Kanunlar, bu kişilerin zorla gönderilmesine olanak tanıyor. Hükümet, yasaların gereğini yerine getirmelidir." ifadelerini kullandı.

untitled-1.jpg

“ZAFER PARTİSİ TEŞKİLATLANMASINI GÜÇLENDİRECEK”

Zafer Partisi’nin genç bir parti olmasına rağmen kısa sürede iki büyük seçim geçirdiğini belirten Karamahmutoğlu, Eylül ayı itibarıyla tüm il ve ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. Karamahmutoğlu, “Zafer Partisi’nin kurucusu Prof. Dr. Ümit Özdağ ve partinin tanınırlığı, bilinirliği yüksek. Bu nedenle teşkilatlanmada zorluk çekmeyeceğiz.” diye konuştu.

Son olarak, Karamahmutoğlu, mezun olan genç teğmenlerin videosu hakkında, "Gördük ki cumhuriyeti, cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ve onun kurucu önlerine sahip çıkan bir gençlik Atatürk'ün yetişmiş olduğu sıralarda oturup oralardan yetişiyor. Bunlar içerisinde özellikle kadın öğrencilerin ve subayların olması da ayrıca sevindirici. Mezuniyet törenindeki genç temellerin yetmiş olduğu bu ant içme, geçen yıl ve bir önceki yıl resmi törenlerin bir parçası olarak yapılmıştı. Resmi törenin bir parçasıydı fakat nedense, niçinse bu yıl törenlerin içerisinden bu yemin çıkartılmış. Fakat o okulun bir geleneği olarak da öğrencilerimiz bu yemini bu kez kendi aralarında gayri resmi olarak yapmışlar. Yeminin törenin dışında kendi aralarında yemin yapmış olmasından mı rahatsızlık duyuldu yoksa kurulan cümlelerin içeriğinden dolayı mı rahatsızlık duyulduğunu sanırım televizyon programlarında AK Parti temsilcileriyle uzun uzadıya tartışacağızdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.