MHP Lideri Bahçeli: Birleşmiş Milletler devreye girmelidir

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup konuşmasında İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin "Filistin Devleti tanınmalı, BM devreye girmelidir, Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmelidir." dedi.

MHP Lideri Bahçeli: Birleşmiş Milletler devreye girmelidir
Yayınlanma:
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup konuşmasında İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin "Filistin Devleti tanınmalı, BM devreye girmelidir, Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmelidir." dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"Hamas'ın saldırı hazırlığından İsrail'in neden haber alamadığını, çatışmaların arka planında siyasi bir kurgunun bulunup bulunmadığını tartışanlar Filistin davasını anlamak istemeyen melez zihniyetlerdir."

"Filistin felaketlerin pençesinde. İsrail-Filistin cepheleşmesi en karmaşık sorunlardan. İki devletli çözüm olmadan barış hayaldir."

''7 Ekim 2023 Cumartesi günü Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu İsrail'in Demir Kılıçlar operasyonunu devreye almasıyla şiddetlenen çatışmaları başlatmıştır. Üzüntümüz yüzlerce sivil ve masum insanın ölmesi, binlerce insanın da yaralanmasıdır. Kadın çocuk ve yaşlı demeden savunmasız insanların hedef alınması çözüm çabalarını dinamitlemektedir. Haksızlıklara çanak tutularak insanlık vicdanını yaralayarak meşru bir hukuki savunma yapılamaz.

İsrail yıllarca Filistinli kardeşlerimize zulmetmiştir, insafsızca, vicdansızca, vandalca saldırmıştır. Dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlenmiştir.

7 Ekim tarihindeki savaş ortamına bakışımız açıktır. Ateşkes rejimi derhal tesis edilmelidir. Hükümetin yapıcı, dengeli ve sorumlu duruşu takdire şayandır. Sayın Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmeli ve sahiplenilmelidir. BM devreye girmelidir.

Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların bölgesel bir nitelik kazanmadan küresel bir alana sıçrama ihtimali de hesaba katılarak barış süratle inşa edilmelidir. ABD'nin uçak göndermek yerine Türkiye'nin barışçıl çabalarını anlayıp desteklemesi

1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin tanınması ertelenemez bir zorunluluktur.

Daha adil, daha eşitlikçi, daha güvenli, daha yaşanabilir, daha özgür, daha fazla hak ve sorumlulukla perçinlenmiş bir dünya mimarisi için ortak akılla hareket edilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

(İsrail-Filistin çatışması) İki devletli çözüm gerçekleşmeden silahların susması, kanın durması, şiddet sahnelerinin son bulması bir hayaldir.

Bir yanda kendi kültürümüzün diğer yanda kadim kültürlerin insanı insan yapan değerlerini hatırlayıp idrak etmeli, hayat planlarımıza aynen yansıtmalıyız. Ahlaki tutarlılıktan, milli ve manevi müktesebatımızın kavrayışından sapma göstermemeliyiz. Anlamlı, ahlaklı akıl ve gönül aydınlığıyla yoğrulmuş bunalım enkazını sabır, şükür, iman ve muhabbet gücüyle kaldırmalıyız.

Her insanın her toplumun her milletin kendine özgü bir varoluş sebebi vardır. Hepimizin ayrı bir hikayesi olduğuna kesinlikle şahit oluruz. Kendi varoluş gerçeklerimizi özümseyip, hayata bakış açımızı yeri gelirse değiştirmeliyiz.

Huzur günlük değil ömürlüktür. Böyle bir huzur bilinciyle kendimizle yakın muhitimizle uzlaşmalı, insanlık haysiyetine sahip çıkan bunun gereğini yapan kim varsa beraberce barış kucaklaşma ve kardeşliğin sınır hatlarını çizmeliyiz.

Allah'ın adıyla bütün varlığı sevmeli ve benimsemeliyiz. Sonlu dünyada sonsuz ihtirasların getireceği sadece huzursuzluk, kamplaşma ve karanlık projelerdir.

Hiç kimseyi bilerek ve haksız yere incitmemek gerektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu destanlaşmış bir istiklal mücadelesinin sonucudur. Cumhuriyetimiz kimsesizlerin sesidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Tür milletidir. Millet tektir. Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes bizim öz kardeşimizdir. İnsan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bölücü faaliyetler, devlete, millete, vatana ihanettir.

Irak ve Suriye'yi parselleyen küresel emperyalizmin nihai hedef ülkesi Türkiye'dir. Teröristleri silahlandırıp sahaya sürmek, farklı ülkelerin üstüne salmak bir terör yöntemidir. Terörizm sadece Türk milletine değil tüm insanlığa doğrultulmuş kanlı ve kalleş bir silahtır.

Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat Bölgelerine hava harekatı icra edilmiş, hainlerin sığınakları vurulmuştur. Türkiye'ye aldırmanın ödenecek bir bedeli vardır. Bölücü terör örgütü için emniyetli bir alan kalmamıştır. Vakit kanlı terör örgütünü kaynağında kurutma vaktidir. Terörle mücadele teröristle mücadele değildir, bu mücadele zaman ve mekan üstüdür.

Terörle mücadele her ölümden sonra gösterilen günlük tepkiler olmayıp terör örgütünün eylem kapasitesini doğru okumayı şart koşmaktadır.

5 Ekim 2023 tarihli hava operasyonu esnasında bir insansız hava aracımız ABD tarafından tehdit algılanarak düşürülmüştür. Bunu kınıyorum. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ne işi vardır. Petrol kuyularının etrafında teröristleri nöbete dikerek varmak istediği yer neresidir? ABD PKK/YPG siperinden insansız hava aracımıza resmen ateş açmıştır. Ne yazık ki ABD PKK/YPG ile aynı saftadır.

Geçtiğimiz cuma akşamı ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız açıklaması hemen arkasından bunu silmesi de bir gözdağıdır. Kim ne dersi desin haklı mücadelemizden dönmeyeceğiz.

''TEZKEREYE HAYIR DEMESİ BAYRAĞA VATANA MİLLETE VE ŞEHİTLERE ALENEN İHANET''

Gündemde bulunan Irak ve Suriye'ye Türk askerlerinin gönderilmesi tezkeresine de MHP olarak desteğimizi sunacağız. CHP terörün karşısındaysa çıksınlar nerede durduklarını açıklasınlar. Tezkereye itiraz etmeye hazırlananlar Türkiye'nin karşı cephesidir. Kılıçdaroğlu'nun görüşülecek tezkereye hayır demesi bayrağa vatana millete ve şehitlere alenen ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir.

Cumhur İttifakı'nın kaderi Türkiye'nin kaderiyle bir ve aynıdır.''

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.