Milli Eğitim Bakanı Tekin mezuniyet balolarında son noktayı koydu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde dolaşımda olan "Liselerde mezuniyet baloları yasaklandı" iddialarını yalanladı. Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, mezuniyet balolarının yasaklanmadığını ancak lüks harcamaların önlenmesi gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin mezuniyet balolarında son noktayı koydu!
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mezuniyet balolarında yaşanan 5 yıldızlı otel külfetinin önlenmesi gerektiğini dile getirdi. "Liselerde mezuniyet balolarını yasaklamadık, ancak lüks harcamaların öğrencilere ve ailelerine getirdiği yükü azaltmak için adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Tekin, bu tür etkinliklerin daha sade ve ekonomik bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

''DAHA EKONOMİK OLMALI''

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun metninin tamamlandığını belirten Bakan Tekin, kanunun yakın bir zamanda Meclis'e gönderileceğini ifade etti. Ayrıca Heybeliada Ruhban Okulu ile ilgili kişisel görüşlerini paylaşan Bakan Tekin, okulun açık olmasını arzuladığını belirtti.

Son olarak, lise mezuniyet balolarıyla ilgili yapılan açıklamalarında ise Tekin, öğrenci ve velilerin maddi yüklerinin azaltılması gerektiğini vurguladı. Bu çerçevede, lüks harcamalara yönelik bir adım atılması gerektiğini ifade eden Tekin, liselerdeki mezuniyet balolarının daha ekonomik ve ölçülü bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.