Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: 2024'te ikinci il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenler için bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurularının tarihlerini duyurdu. Tekin, öğretmenlerin çalışma ortamlarını iyileştirmeyi ve eğitimde huzurlu bir iklim oluşturmayı öncelikli hedefler arasında saydı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: 2024'te ikinci il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları başlıyor
Yayınlanma:

Yusuf Tekin'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Öğretmenler Odası Buluşmalarımızda meslektaşlarımızla yaptığımız istişareler ve yoğun talepler doğrultusunda, il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerini ikinci kez gerçekleştireceğiz." ifadelerine yer verildi.

2024 yılı için planlanan başvuru ve atama tarihlerine göre, iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak ve atama işlemleri 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ise 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak ve atama işlemleri 30 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Bakan Tekin, bu süreçlerin öğretmenler için hayırlı olmasını dileyerek, öğretmenlerin taleplerine uygun olarak düzenlenen bu yer değiştirme işlemlerinin eğitim camiası için olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.