Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki gösterdi, çözüm yolunu açıkladı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşanan olayda, çocuğunun diğer çocuklar tarafından dövüldüğünü iddia eden bir veli, çocuğunun okuluna giderek sınıfta ders anlatan öğretmene saldırdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu tür şiddet olaylarına karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti ve yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun (ÖMK) bir an önce hayata geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki gösterdi, çözüm yolunu açıkladı
Yayınlanma:

Darıca’daki bir ortaokulda gerçekleşen olayda, veli, çocuğunun dövüldüğünü öne sürerek sınıfa girdi ve öğretmene saldırdı. Bu saldırı, öğrencilerin gözü önünde gerçekleşti ve diğer öğretmenler müdahale etmek zorunda kaldı. Şüpheli, tehdit ve hakaretler savurarak olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı. Olay anı kameralara yansıdı ve üç öğrenci yakını gözaltına alındı.

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı kınayarak bakanlık olarak olayla ilgili soruşturma başlattıklarını ve adli sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Tekin, "Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir okulumuzda öğretmenimize yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlılığımızı yineliyorum. Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız." dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile ilgili de konuşan Bakan Tekin, okulların daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve şiddete karşı yasal düzenlemeleri içeren yeni ÖMK'nin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, sene başında hayata geçirilen "Veli Randevu Sistemi"nin önemine de vurgu yaparak, bu sistemin okul güvenliğinin sağlanması ve eğitim süreçlerinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için kritik olduğunu dile getirdi. Tekin, "Meslektaşımıza ve eğitim ailemize geçmiş olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.