Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası bildiri yayınlandı: 5 önemli karar

3 Ekim 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, Türkiye'nin ulusal güvenlik politikaları ve dış ilişkileri üzerine önemli kararlar alındı. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, Türkiye’nin güvenlik öncelikleri, bölgesel meseleler ve uluslararası ilişkilerle ilgili açıklamalar yapıldı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası bildiri yayınlandı: 5  önemli karar
Yayınlanma:

**Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı: Filistin, Lübnan ve Bölgesel Güvenlik Vurguları**

Bildiride, İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında Türkiye’nin, milleti ve devletiyle birlikte kardeş Lübnan’ın yanında olacağı teyit edildi. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması, “İsrail’in hukuk tanımazlığının son örneği” olarak kınandı.

Toplantıda, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri gibi tehditler üzerinde durularak, bu terör gruplarına karşı yürütülen operasyonların azim ve kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi. Suriye’deki terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesine yönelik faaliyetlerin aralıksız devam edeceği ve milli güvenliği tehdit edebilecek her türlü plana karşı müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca, bölgedeki ihtilafların çözümüne yönelik çabaların artırılacağına dikkat çekildi.

Irak ile iş birliği konusuna da değinilen bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG gibi ortak tehditlere karşı terörle mücadelede iş birliğinin ilerletileceği belirtildi. Kardeş Irak halkının güvenliği, huzuru ve refahına verilen önem bir kez daha vurgulandı.

Filistin konusunda ise Türkiye’nin, uluslararası çabaların artırılması ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik kararlı çabalarının süreceği ifade edildi. Bildiride, “İsrail’in çatışmaları Orta Doğu’ya yayma hedefiyle gerçekleştirdiği saldırıların engellenmesi için, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere sorumluluk sahibi aktörlere bir an önce harekete geçme çağrısı yapılmıştır” denildi.

Son olarak, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege Denizi’nde kalıcı istikrar ve huzurun sağlanması için geliştireceği iş birliği zeminlerinin suistimal edilmesine izin verilmeyeceği ve aklı selimle hareket etmenin en doğru tercih olduğu vurgulandı. MGK toplantısı, Türkiye’nin ulusal güvenliğini ve bölgesel istikrarı sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.