En çok üye sahibi sendikalar açıklandı! Türk Metel Sendikası zirvede

Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Temmuz ayı istatistiklerine göre, Türkiye'de en fazla üyeye sahip sendika, toplamda 1 milyon 993 bin 451 çalışanın yer aldığı metal sektöründe 295 bin 192 üye ile Türk Metal Sendikası oldu.

En çok üye sahibi sendikalar açıklandı! Türk Metel Sendikası zirvede
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, iş kollarındaki işçi sayıları ve sendikalı üyelerin durumu detaylı bir şekilde açıklandı. Buna göre, Türkiye genelinde 16 milyon 973 bin 61 işçiden yüzde 14.80'ine denk gelen 2 milyon 512 bin 33 işçinin herhangi bir sendikaya üyeliği bulunmuyor. Bu veri, işçilerin yüzde 85'inin herhangi bir sendikaya üye olmadığını gösteriyor.

ÜYE SAYILARINDA ÖNE ÇIKAN SENDİKALAR

En fazla üyeye sahip sendikalar sıralamasında Türk Metal Sendikası 295 bin 192 üye ile ilk sırada yer alıyor. Onu, 275 bin 317 üye ile Hizmet-İş ve 211 bin 657 üye ile Öz Sağlık İş takip ediyor.

SEKTÖRLERİN SENDİKALI ÜYE DURUMU

Metal sektörü, toplamda 1 milyon 993 bin 451 çalışan ile en fazla sendikalı üyeye sahip iş kolu olarak öne çıkıyor. Bu sektördeki Türk Metal Sendikası'nın üyelik oranı, sektörün genel çalışan sayısının önemli bir kısmını oluşturuyor.

sendika.jpg

TÜRK METAL SENDİKASI, ÜYE SAYISIYLA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SENDİKASI OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından 24 Temmuz 2024 tarihinde açıklanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma Hayatı İşkolları İstatistiği'ne göre, Türk Metal Sendikası 295.192 üyeyle Türkiye'nin en büyük sendikası unvanını elde etti.

ÜYE SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ

Son bir yılda 52 yeni işyerinde örgütlenerek üye sayısını 26.807 artıran Türk Metal Sendikası, son altı ayda ise 28 işyerinde örgütlenerek üye sayısını 12.477 artırdı. Bu başarılı örgütlenme çalışmaları sonucunda toplam üye sayısını 295.192’ye çıkaran Türk Metal, sadece metal işkolunda değil, tüm işkollarında en fazla üyeye sahip sendika konumuna geldi.

Türk Metal Sendikası'nın sitesinde paylaştığı açıklama şöyle:

''Emeğiyle üreten, alınteriyle kazanan ve hakkını aramak için güçlerini sendikamızda birleştiren tüm üyelerimize bir kez daha aramıza hoş geldiniz diyor, Türk Metal’e inanan, güvenen, alınterini ve geleceğini sendikamıza emanet eden tüm üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanında, Türk Metal bayrağı altında birleşen 295.192 üyemizle birlikte hak mücadelesinde yer almanın, birlikte daha adil ve eşitlikçi bir çalışma hayatına ulaşabilmek için yürümenin gururunu yaşıyoruz. Sendikamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işkolumuzda örgütsüz işçi kalmayana dek mücadelesini sürdürecek, ülkemiz sendikacılık hareketine getirdiği yeni nesil sendikacılık anlayışıyla büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir.

Bu süreçte emeği geçen başta Yönetim Kurulumuz, Şube Başkanlarımız ve yöneticilerimize, işyeri sendika baştemsilcisi ve temsilcilerimize, çalışanlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz.''

Kaynak:Haber Merkezi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.