MİT'ten büyük operasyon: Sözde sorumlu Yadin Bulut etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan nokta operasyonunda Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/KCK'nın sözde uyuşturucu ve kara para aklamadan sorumlu üyesi Yadin Bulut etkisiz hale getirildi.

MİT'ten büyük operasyon: Sözde sorumlu Yadin Bulut etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:

Milli İstihbarat Teşkilatı, tarafından Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, terör örgütü PKK/KCK'nın uyuşturucu ticaretini yöneten ve kara para aklama faaliyetinden sorumlu 'Rızgar Suvar' kod adlı Yadin Bulut etkisiz hale getirildi.

NOKTA OPERASYONU SIRASINDA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu ve kara para aklamadan sorumlu terörist Yadin Bulut, 2015 yılında PKK/KCK'ya üye olarak, kırsal kadroya geçti. Terörist Bulut, Irak'ın kuzeyinde yer alan Kandil ile Hakurk-Avaşin'de terör faaliyetlerine devam etti.

PKK/KCK terör örgütünün gelir kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyetlerinin sözde sorumlusu olduğu anlaşılan Yadin Bulut, uyuşturucu sevkiyatı yapmak için harekete geçti. Hareketin MİT tarafından öğrenilmesi üzerine MİT tarafından düzenlenen nokta operasyonunda Bulut, Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.