MİT’ten Kuzey Irak'ta nokta operasyon

MİT, PKK'nın askeri istihbarat sorumlusu Halil Yiğit'i etkisiz hale getirdi.

MİT’ten Kuzey Irak'ta nokta operasyon
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde askeri istihbarat sorumlusunu etkisiz hale getirdi. "Hogir Pirosi" kod adlı Halil Yiğit, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde gerçekleştirilen özel bir operasyonla yakalandı.

mit.jpg

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MİT'in istihbari çalışmaları sayesinde Halil Yiğit'in, PKK/KCK'nın üst düzey yöneticilerinin talimatları doğrultusunda Gare bölgesinde Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize ettiği tespit edildi. Halil Yiğit, terör suçları nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan bir isimdi ve MİT, onu hedef listesine aldı. Hassas konumu, çeşitli haber kaynakları aracılığıyla tespit edilen Yiğit, adım adım takip edildi. En uygun anı bekleyen MİT, operasyona geçerek Halil Yiğit'i etkisiz hale getirdi.

Halil Yiğit, 2007 yılında Şırnak kırsalında sözde Öz Savunma Birlikleri'nde örgütsel faaliyetlerine başladı ve 2010 yılında PKK/KCK'nın kırsal alanına katıldı. Irak'ın Metina bölgesinde lojistik faaliyetlerden sorumlu oldu ve askeri ile ideolojik eğitim alarak PKK/KCK'nın gençlik yapılanması olan Devrimci Gençlik Hareketi içinde silahlı eylemlere katıldı. 2014'te Silopi'de halktan gasp ettiği parayı örgüt mensuplarına aktaran Yiğit, 2016 yılında Cudi bölgesinde faaliyetlerini sürdürdü. Sözde tim komutanı olarak hendek ve barikat olaylarında Türk güvenlik güçlerine karşı yapılan eylemleri organize etti. 2018 yılında Suriye'de YPG içinde aktif oldu. Son olarak Gara bölgesine geçerek örgütün askeri istihbarat (REL) kadrosunda istihbarat faaliyetleri yürütüyordu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.