Mobbing ne anlama geliyor? Mobbinge uğrayan kişilerde neler oluyor?

Bu yazıda, Mobbing ne anlama geliyor? Mobbinge uğrayan kişilerde neler oluyor? Sorularını cevaplayacağız. Birçok insan hemen hemen her yerde hem psikolojik hem de duygusal olarak mobbinge uğruyor. Mobbingin anlamı, mobbinge uğrayan kişilerde ne gibi problemler ortaya çıktığı hakkında detaylı bilgiler haberimizde…

Mobbing ne anlama geliyor? Mobbinge uğrayan kişilerde neler oluyor?
Yayınlanma:

Mobbing, bir grup insanın, bir kimseye veya başka bir gruba sistematik olarak psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, aşağılama, tehdit vb. şekillerde ortaya çıkan bir saldırı olarak karşımıza çıkıyor.

MOBBİNG KASITLI YAPILIYOR

Mobbing, tek bir olaydan ziyade, belirli bir süre boyunca tekrarlanan davranışlarla oluşuyor. Hedef alınan kişinin zarar görmesini amaçlayan mobbing, kasıtlı yapılıyor. Bu davranış, kişiyi duygusal ve ruhsal sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

baski.jpg

MOBBİNG FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK SORUNLARI BERABERİNDE GETİRİYOR

Mobbing, işyerlerinde, okullarda, hastanelerde, kamu kurumlarında ve diğer toplu yaşam alanlarında birçok kişinin başına geliyor ve insan ister istemez mobbinge uğradığında demoralize oluyor. Mobbinge maruz kalan kişilerde; stres, anksiyete, depresyon, uyku bozuklukları, baş ağrısı, mide bulantısı, mide ağrısı gibi fiziksel ve psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.