MSB, Tuzla Piyade Okulu'nda gündeme gelen olayla ilgili son dakika açıklaması yaptı

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda gerçekleşen olaya sebebiyet veren personel hakkında geçici görevden uzaklaştırılma kararı alındığını açıkladı.

MSB, Tuzla Piyade Okulu'nda gündeme gelen olayla ilgili son dakika açıklaması yaptı
Yayınlanma:

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda meydana geldiği iddia edilen olaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkemize yönelik tehditlere karşı görevlerini azim ve kararlılıkla yerine getirdiği vurgulandı. Kahraman ordunun disiplin üzerine kurulu olduğu belirtilerek, disipline aykırı davranışlara müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu Madde 13'teki disiplin ilkesine vurgu yapılan açıklamada, disipline aykırı davranışların hiçbir şekilde tolere edilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının 85. yıl dönümünde meydana gelen hadiseye ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Olaya karışan personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alındığı ifade edildi. Açıklamada, bu durumun henüz nihai bir disiplin işlemi olmadığı ve sürecin tamamlanana kadar kamuoyunda olumsuz algı yaratmaktan kaçınılması gerektiği vurgulandı. Yüksek Disiplin Kurulu süreci ve adli soruşturmanın tamamlanması ile olay netleşecek.

gbx1iyawyaazw-m.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.