MSB'den askerlerin telefon kullanımıyla ilgili son karar!

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, harekat alanındaki personelin cep telefonu kullanımını düzenleyen bir emirin yayınlandığı ve bu doğrultuda operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımının kesinlikle yasaklandığı ifade edildi.

MSB'den askerlerin telefon kullanımıyla ilgili son karar!
Yayınlanma:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiği belirtildi. Son bir hafta içinde yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyonlarda Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 45 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Ayrıca, 2023 yılı dahil olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2,282'ye ulaştığı bildirildi.

15 TERÖR HEDEFİ İMHA EDİLDİ

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesine dair detaylı bilgileri paylaştı. Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde düzenlenen hava harekatları sonucunda 15 terör hedefinin imha edildiği belirtildi.

Suriye'de ise Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik 7 taciz ve saldırı girişiminin yaşandığı ifade edildi. Bu saldırılara anında ve misliyle karşılık verildiği, 35 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 2023 yılı başından bu yana gerçekleşen taciz ve saldırı sayısının 533, etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 1,564 olduğu kaydedildi.

KARADENİZ'DE GÜVENLİK SAĞLANACAK

Ayrıca, sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 132 kişinin yakalandığı ve 2,843 kişinin hududu geçemeden engellendiği bilgisi verildi. MSB, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Karadeniz'deki güvenliği sağlamaya yönelik Türkiye, Romanya ve Bulgaristan arasında başlatılan 'Üçlü Girişim' kapsamında Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Mutabakatı'nın imzalandığını açıkladı.

Tuğamiral Aktürk ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin imkan ve kabiliyetlerinin güçlendiğini ifade etti. Ayrıca, Bedelli askerlik tutarının belirlendiği ve başvuruların başladığı bilgisi verildi. Son olarak, MSB'nin Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olayla ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'nun ocak ayı içinde toplanarak karar alacağı belirtildi.

OPERASYON BÖLGELERİNDE KESİNLİKLE AKILLI TELEFON KULLANMAK YASAK

MSB, operasyon bölgelerinde akıllı telefon kullanımına yönelik alınan tedbirleri açıkladı. Harekat alanındaki personelin cep telefonu kullanımını düzenleyen bir emir yayınlandığı belirtildi. Bu emir doğrultusunda, operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımının kesinlikle yasaklandığı ifade edildi. Hudut, harekat ve operasyon bölgelerinde görev alacak personelin, bölgeye gitmeden önce haberleşme ihtiyaçları ve sosyal medya kullanımı konularında farkındalık eğitimleri aldığı belirtildi. Ayrıca, ilgili mevzuat ve emirlerin dışında hareket eden ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunan personellere ağır yaptırımlar uygulanacağı vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.