MSB'den F-16 tedarikiyle ilgili kritik değerlendirme!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD'den F-16 tedarikiyle ilgili herhangi bir şartın olmadığını vurgularken, tedarik ve modernizasyon süreciyle ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. MSB, Tuzla Piyade Okulu'nda meydana gelen olaya dair disiplin ihlali olduğunu belirterek, ilgili personelin 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı aldığını açıkladı.

MSB'den F-16 tedarikiyle ilgili kritik değerlendirme!
Yayınlanma:

F-16 tedarik ve modernizasyon sürecine ilişkin olarak MSB kaynakları, ABD yönetiminin 26 Ocak 2024'te gerçekleştirilen resmi kongre bildirimiyle 40 adet F-16 Blok-70 tedariki ve 79 adet F-16 uçağının Viper Modernizasyonu için onay verdiğini ifade etti.

MSB, taslak Teklif ve Kabul Mektuplarının Şubat ayı sonuna kadar kendilerine iletilmesini beklediklerini belirtirken, Haziran-Temmuz aylarında takvimin yürürlüğe girmesinin beklendiğini açıkladı. Modernizasyon faaliyetlerinin ve tedarik edilecek uçakların üretim işlemlerinin ülkede gerçekleştirilmesi yönünde görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Irak ziyaretine ilişkin olarak MSB kaynakları, Bakan Yaşar Güler'in Irak'taki ziyaretine dair detayları paylaştı. Ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde ilişkilerin derinleştirilmesi, hudut güvenliğinin sağlanması, terörle ortak mücadele ve Iraklı Türkmenlerin hakları gibi konular ele alındı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, MSB'nin basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim-tatbikat faaliyetlerine, hudut güvenliğine, terörle mücadeleye ve savunma sanayiine ilişkin güncel durumu aktardı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uluslararası görevlerini ve askerî personel temin faaliyetlerini de paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.