Muğla Milas'ta orman yangını!

Muğla’nın Milas ilçesinde, Akgedik Barajı’na yakın ormanlık alanda sabah saatlerinde başlayan yangın, bölgedeki ekiplerin yoğun müdahalesine neden oldu. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla Milas'ta orman yangını!
Yayınlanma:

Milas’ın ormanlık bölgesinde sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının başlangıç nedeni konusunda şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

MÜDAHALE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İhbarın alınmasının ardından, bölgeye hızla intikal eden yangın söndürme ekipleri, yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediyor. Ekiplerin yoğun çalışmalarıyla yangının kontrol altına alınması hedefleniyor. Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan helikopterler ve arazözlerin, alevlerle mücadelesi sürüyor.

TEDBİRLER ALINDI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çevre illerden destek alarak yangının yayılmasını önlemeye çalışıyor. Yangının kontrol altına alınması için bölgedeki hava koşullarının da elverişli hale getirilmesi amacıyla çeşitli tedbirler alınıyor.

BÖLGEYE YÖNELİK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yangının çıkış sebebi belirlenene kadar bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Yangından etkilenen alanın çevresinde yapılan çalışmalarda, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çeşitli kısıtlamalar ve bilgilendirmeler yapılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.