Murat Erkan kimdir?

Murat Erkan, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Murat Erkan kimdir? Murat Erkan kaç yaşında? İşte detaylar…

Murat Erkan kimdir?
Yayınlanma:

Murat Erkan, 1969’da İstanbul’da dünyaya geldi. 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Kariyerine mezun olduğu yıl Toshiba'da başlayan Murat Erkan, akabinde Biltam Mühendislik şirketinde uygulama mühendisi olarak görev aldı. 1997 ve 2007 yılları arasında Cisco Türkiye’de çalıştı. Burada göreve ilk olarak sistem mühendisi olarak başlayan Erkan, ilerleyen yıllarda teknoloji, satış, iş geliştirme ve kanal yönetiminden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

murat-erkan-osaq-cover.webp

Murat Erkan, Haziran 2008'de Turkcell’e Tellcom genel müdürü olarak katıldı. Tellcom bir yıl sonra Superonline ile birleşince bu görevine Superonline'da da devam etti. 2015'e kadar bu görevi yürüttükten sonra, Ekim 2015'te Turkcell'de "Perakende ve Aktif Grup Başkanı" pozisyonuna getirildi. Erkan, Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu'nun 15 Mart 2019'da istifa etmesiyle vekaleten bu göreve atandı. 30 Mayıs 2019'da Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla resmen bu göreve atandı ve şirketin 5. genel müdürü oldu.

MURAT ERKAN İSTİFA ETTİ

2019'dan itibaren Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapan Murat Erkan istifa etti. Erkan, istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

“BANA EMANET EDİLEN KOLTUĞU VE UNVANI TESLİM ETTİM”

Erkan paylaşımında, “Turkcell’e liderlik etmek bana her zaman gurur verdi. Aldığım karar üzerine 15 senemin geçtiği ve bu esnada kurduğumuz bağlarla ikinci evim gibi hissettiğim Turkcell’den ayrılıyorum. Bana emanet edilen koltuğu ve unvanı teslim ettim ancak güçlü birlikteliklerimiz asla emanet değil, bundan sonra da hep sürecek. Beraber müthiş işler yaptık, keyifle çalıştık. Tüm Turkcell ailesinin her bir ferdine tek tek teşekkür ediyorum. Turkcell Superonline’daki ilk günümden bu yana hiçbir zaman unutamayacağım bir serüveni birlikte yaşadık. Sizlerle var oldum. Bana olan desteğiniz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Her zaman söylediğim bir şey var; Turkcell adı sadece bir tabela, esas olan ve ona ruhunu kazandıran ise insanlar. Turkcell’i Turkcell yapan bu insanlarla hikayemiz elbet bugün bitmiyor. Yarın yeni bir gün. Turkcell, başarılı işlerine yenilerini eklerken ben de ülkemizin göz bebeği şirketimle gurur duymaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.