Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni gelişme: 22 kişiye zorla getirme kararı çıktı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesine ilişkin soruşturmada önemli bir adım atıldı. 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacağı davanın 7 Kasım'da yapılacak ilk duruşması için 22 kişi hakkında "zorla getirme" kararı çıkarıldı.

Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni gelişme: 22 kişiye zorla getirme kararı çıktı
Yayınlanma:

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğer tutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan küçük Narin'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanıklar amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar hakkında hazırlanan iddianameyi Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesine sundu. Mahkeme, iddianameyi kabul ederek tensip zaptını oluşturdu.

İddianamede, 4 sanık için "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına gerekçe olarak, "Üzerlerine atılı suçun kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerle desteklenmesi, suça ilişkin kanunun öngördüğü ceza sınırları, eylemin katalog suçlardan olması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı" gibi hususları gösterdi.

7 Kasım'da saat 09.00'da yapılacak ilk duruşmaya, Narin Güran'ın babası Arif Güran "müşteki" sıfatıyla katılacak. Sanıkların yanı sıra 21 kişi de tanık sıfatıyla mahkemeye çağrıldı ve bu kişilere "zorla getirme" kararı çıkarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu da davaya "müşteki kurum" sıfatıyla davet edildi. (haber 7)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.