Narin Güran davasında itirafçı ifadesi sonrası yeni DNA araması!

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolduktan 19 gün sonra cesedinin bir çuval içinde bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Cinayetle ilgili olarak cezaevinde tutulan Nevzat Bahtiyar’ın itirafları üzerine jandarma ekipleri, Bahtiyar’ın evinde ve ahırında tekrar DNA araması yaptı.

Narin Güran davasında itirafçı ifadesi sonrası yeni DNA araması!
Yayınlanma:

Sözcü'nün haberine göre, İçişleri Bakanlığı da soruşturmanın kritik aşamasında gizli tanık olarak ifade vermesi beklenen kişilerin güvenliğini sağlamak için tanık koruma programından uzman bir ekip gönderdi.

BAHTİYAR’IN İFADESİ SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Narin Güran’ın cesedini ilk bulanlardan olduğu belirtilen Nevzat Bahtiyar, cezaevinden çıkarılarak ek ifadesi alındı. İtirafçı Bahtiyar, cesedi gördüğünde "Ağzından köpük gibi bir sıvı gelmişti" diyerek, cesedi köydeki ahırın penceresinden içeri bıraktığını söyledi. Bu ifadeler doğrultusunda jandarma ekipleri, Bahtiyar’ın köydeki evine ve ahırına giderek, DNA ve diğer biyolojik delil araması yaptı. Parmak izi, tırnak, kan ve kıl gibi bulgular toplanarak numuneler incelenmek üzere alındı.

GİZLİ TANIKLAR İÇİN TANIK KORUMA PROGRAMI DEVREDE

Soruşturma kapsamında bazı kişilerin gizli tanık olarak ifade vereceği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı, soruşturmayı derinleştirmek ve cinayetin çözülmesine katkı sağlamak amacıyla 3 kişilik uzman bir ekibi Diyarbakır’a gönderdi. Uzman ekip, hem cezaevindeki tutuklularla ilgili güvenlik önlemleri hem de tanıkların korunmasına yönelik incelemelerde bulundu. Özellikle cinayetle ilgili doğrudan bilgi sahibi olabilecek kişilerin can güvenliği için tanık koruma programı devreye alınacak.

TUTUKLULAR KAMERALI ÖZEL ODALARDA

Nevzat Bahtiyar dışındaki 12 aile üyesi ve akraba, Diyarbakır’daki Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda özel kameralı odalarda tutuluyor. Soruşturma tamamlanana kadar bu kişilerin birbirleriyle görüşmelerine izin verilmezken, dışarıdaki aile bireylerinin de ziyaret yapmaları yasaklandı. Bu sıkı önlemler, soruşturmanın gizliliğini ve adil şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla alındı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.