Neslim Güngen olarak bilinen fenomen ve eşinin gözaltı detayları ortaya çıktı: "Sahte ürünlere kendi markalarını basarak..."

Bu sabah gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan ve sosyal medyada “Neslim Güngen” olarak bilinen fenomen Neslihan Güngen, eşi İnanç Güngen ve beraberlerindeki 52 şüpheliyle ilgili soruşturmada yeni ayrıntılara ulaşıldı.

Neslim Güngen olarak bilinen fenomen ve eşinin gözaltı detayları ortaya çıktı: "Sahte ürünlere kendi markalarını basarak..."
Yayınlanma:

“Suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla karşı karşıya olan şüpheliler, polisteki işlemleri devam ederken, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenen 1,5 milyar liralık finans ağı dikkat çekiyor.

Bu sabah İstanbul merkezli 25 ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen dahil 54 şüpheli yakalanmıştı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, şüphelilerin sahte ustalık sertifikaları bastırarak, bu sertifikaları bayilik sistemine dayalı franchising türü imtiyaz hakkı elde eden şirketlere sattıkları iddia edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu ve 25 ilde 134 adrese gerçekleştirilen “Kuyu-8” operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden birçoğunun, Ankara'da 2 bin liraya bastırdıkları sahte ustalık sertifikalarını 20 bin liraya sattıkları öne sürüldü. Yapılan incelemelerde, söz konusu bayilerin birçoğunun sisteme kayıtlı belgelerinin bulunmadığı tespit edildi. MASAK, şüphelilere ait şirketlerin hesaplarına bloke koyarken, bu şirketlerde ‘ticari faaliyet' adı altında dolaşıma sokulan 1,5 milyar liralık finans ağını mercek altına aldı ve soruşturma bu rapor doğrultusunda başlatıldı.

Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, herhangi bir niteliği bulunmayan iplikler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere kendi markalarını basarak “kolajen ip tedavisi” ya da “gençleştirme ip tedavisi” adı altında pazarlama yapıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek miktarda para talebinde bulunulduğu ve bu ödemelerin banka kanalıyla değil, taşınır veya taşınmaz malların bedelsiz devri şeklinde gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu ve MASAK tarafından yapılan incelemeler sonucunda bu durumu tespit edildiği anlaşıldı. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarıyla suçlanan Neslihan Güngen'in, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki nezarethaneye girince gözyaşlarını tutamayıp ağladığı ve ifadesinin henüz alınamadığı öğrenildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.